Τον έπεισε να δημιουργήσουν εταιρία και τσέπωσε 175 χιλιάδες ευρώ – Συνελήφθη 37χρονος

Υπόθεση απάτης διερευνά η Αστυνομία

xrimata 38 απάτη, Αστυνομία

Υπόθεση απάτης και απόσπασης χρηματικού ποσού ύψους 175,060 ευρώ διερευνά η Αστυνομία και συγκεκριμένα το ΤΑΕ Λευκωσίας. Για την υπόθεση συνελήφθη άντρας ηλικίας 37 ετών, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση δυνάμει δικαστικού διατάγματος.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λευκωσίας στις 15 Απριλίου, 2024, από άντρα ηλικίας 58 ετών. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 37χρονος ύποπτος φέρεται να έπεισε τον παραπονούμενο να συνεργαστούν για τη δημιουργία εταιρείας που θα ασχολείται με την εισαγωγή και εμπορία προϊόντων τεχνολογίας από το εξωτερικό. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, αφού ο ύποπτος ανέλαβε τη διεκπεραίωση παραγγελιών και εισαγωγής των προϊόντων, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου, 2022 και Φεβρουαρίου, 2024, με διάφορες ψευδείς παραστάσεις, φέρεται να απέσπασε από τον 58χρονο παραπονούμενο διάφορα χρηματικά ποσά, που ανέρχονται συνολικά στις 175,060 ευρώ.

Εναντίον του 37χρονου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου αυτός συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας, την περασμένη Τετάρτη, 22 Μαΐου. Οδηγήθηκε την ίδια μέρα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, που μετά από αίτημα της Αστυνομίας, εξέδωσε διάταγμα προσωποκράτησης του, διάρκειας οκτώ ημερών, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Την υπόθεση διερευνά το Κλιμάκιο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος, του ΤΑΕ Λευκωσίας.