Του απέσπασαν €9,500 παριστάνοντας την Interpol – Πώς ξεγέλασαν 39χρονο

Υπόθεση απάτης και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, διερευνά η Αστυνομία

b85c02dc88cb74e7554324072a0cd19d

Υπόθεση απάτης και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, διερευνά η Αστυνομία, στη Λεμεσό, μετά από σχετική καταγγελία 39χρονου.

Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, τις προηγούμενες μέρες, έλαβε τηλεφώνημα, από άγνωστό του πρόσωπο, το οποίο του συστήθηκε ως εκπρόσωπος της Ιντερπόλ και του ανέφερε ότι τα χρήματα, που είχε κατατεθειμένα στην τράπεζα κινδύνευαν από χάκερς.

Αφού ο 39χρονος πείσθηκε από τα λεγόμενα του άγνωστου, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατέβασε στο κινητό του τηλέφωνο, συγκεκριμένη εφαρμογή, μέσω της οποίας έδωσε στον άγνωστο πλήρη πρόσβαση και διαχείριση του τραπεζικού του λογαριασμού. Ο παραπονούμενος πείσθηκε επίσης να δημιουργήσει πορτοφόλιο σε συγκεκριμένη διαδικτυακή πλατφόρμα, στον οποίο έδωσε και πάλι πλήρη πρόσβαση στον άγνωστο.

Ακολούθως, ο άγνωστος φέρεται να πραγματοποίησε διάφορες μεταφορές χρημάτων, από τον τραπεζικό λογαριασμό του 39χρονου, προς το διαδικτυακό πορτοφόλιο, συνολικού ποσού €9,500 περίπου.

Όταν ο παραπονούμενος επισκέφθηκε το πορτοφόλιό του, στην εν λόγω πλατφόρμα, είδε ότι αυτό είχε μηδενικό υπόλοιπο. Τότε αντιλήφθηκε ότι είχε πέσει θύμα απάτης και προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Το Γραφείο Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος διερευνά την υπόθεση.

Με αφορμή και την πιο πάνω υπόθεση, η Αστυνομία καλεί για ακόμα μια φορά το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην μοιράζεται τα στοιχεία των τραπεζικών του λογαριασμών ή να δίνει πρόσβαση σε αυτούς, σε οποιοδήποτε