Τουρκικός Τύπος για Κασσελάκη: «Η ελληνική αντιπολίτευση τελεί υπό αναβρασμό»

Τουρκικός Τύπος για Κασσελάκη: «Η ελληνική αντιπολίτευση τελεί υπό αναβρασμό»

1 32

Η αντιπολιτευόμενη ιστοσελίδα Τ24 αναφέρεται στην πρόσφατη πολεμική που ανέκυψε στην Ελλάδα σχετικά με τη δήλωση του υποψηφίου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, περί ‘κρατιδίου’ στην Κύπρου, αναφερόμενος στα Κατεχόμενα.

«Ο Κασσελάκης, που αναμένεται να γίνει ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλεσε “κρατίδιο” την ΤΔΒΚ – Η ελληνική αντιπολίτευση τελεί υπό αναβρασμό», σχολιάζει το Τ24, προσθέτοντας ότι ο  Κασσελάκης, ο οποίος θεωρείται φαβορί για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί την Κυριακή, χρησιμοποίησε τον όρο “κρατίδιο” ως ένδειξη διαμαρτυρίας  για τη “σιωπή” του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την έκκληση του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να “αναγνωρίσει την ΤΔΒΚ”.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο διευκρινίζει ότι «η Ελλάδα, η οποία έχει καθεστώς εγγυήτριας χώρας στην Κύπρο, δεν αναγνωρίζει την ΤΔΒΚ. Η Αθήνα, η οποία ισχυρίζεται ότι υπάρχει μόνο ένα κράτος στο νησί, υποστηρίζει ότι το βόρειο τμήμα του νησιού βρίσκεται υπό κατοχή».