Τουρκοκύπρια φύλαγε μία Αγία Γραφή με αφιέρωση από το 1974 – Τώρα αναζητά τον ιδιοκτήτη της

Σαράντα οκτώ χρόνια μετά κι ακόμη ιστορίες πολέμου -άλλες μικρές, κι άλλες μεγάλες- ξεπηδούν υπνθυμίζοντας την τραγωδία που βίωσε ο τόπος μας εκείνο το μαύριο καλοκαίρι του ΄74

49e507ae43be533be32759cb2ffedda9 11

Κύπρος 1974-Κύπρος 2022. Σαράντα οκτώ χρόνια μετά κι ακόμη ιστορίες πολέμου -άλλες μικρές, κι άλλες μεγάλες- ξεπηδούν υπνθυμίζοντας την τραγωδία που βίωσε ο τόπος μας εκείνο το μαύριο καλοκαίρι του ΄74.

Μία από αυτές έρχεται από την αγαπημένη Κερύνεια και αφορά μία Αγία Γραφή, που σχεδόν πέντε δεκαετίες μετά αναζητά τον ιδιοκτήτη της.

Το θέμα γνωστοποιήθηκε από χρήστη της ομάδας «Κερύνεια μας αγαπημένη!» στο Facebook. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανάρτηση, το εν λόγω βιβλίο βρέθηκε στα χέρια κάποιου Τ/κ που το παρέδωσε στον άνθρωπο που έκανε την ανάρτηση, με την ελπίδα να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του. Πρόκειται για μία Αγία Γραφή στο εσωτερικό της οποίας υπάρχει αφιέρωση και που η γιαγιά του συγκεκριμένου Τ/κ φύλαγε όλα αυτά τα χρόνια από την εισβολή και μετά.

Ας ελπίσουμε με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της ενημέρωσης το οικογενειακό αυτό κειμήλιο που κουβαλά τις πίκρες και τη δυστυχία του πολέμου και της προσφυγιάς να βρει τον κάτοχό του…

ebook 2022 04 09 09 02 34