Τράπεζες κλείνουν καταστήματα τους μετά τις φωνές για κυκλοφοριακό χάος

Tα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα φαίνεται να γενικεύονται σε σημεία που χαρακτηρίζονται ευαίσθητα όσον αφορά στην κυκλοφοριακή διαχείριση

κυκλοφοριακο, Τράπεζες

Το τελευταίο διάστημα, προκλήθηκαν σημαντικά κυκλοφοριακά θέματα στην περιοχή των φώτων τροχαίας μετά το Παφιακό Στάδιο λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης οχημάτων σε χώρο τραπεζικού ιδρύματος που λειτουργεί στην περιοχή. Πλέον, τα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα φαίνεται να γενικεύονται σε σημεία που χαρακτηρίζονται ευαίσθητα όσον αφορά στην κυκλοφοριακή διαχείριση σε όλο το κέντρο της Πάφου.

Αυτός είναι και ο λόγος, αναφέρουν αποκαλυπτικές πληροφορίες του «Φ» που δύο τουλάχιστον τράπεζες έχουν ήδη λάβει απόφαση για κλείσιμο υφιστάμενων καταστημάτων τους στην πόλη της Πάφου. Οι συχνές διαμαρτυρίες φορέων, περιοίκων και πολιτών για τα συνεχή προβλήματα που προκαλεί η λειτουργία των εν λόγω καταστημάτων στις περιοχές τους, ώθησε τις διευθύνσεις των τραπεζών να προχωρήσουν σε σχεδιασμό αναδιάρθρωσης των καταστημάτων τους στην πόλη της Πάφου. Σε αυτά τα πλαίσια, τρία τουλάχιστον καταστήματα από μια τράπεζα και δύο από την δεύτερη σταματούν τη λειτουργία τους και οι εργασίες τους συγχωνεύονται με άλλα καταστήματα που είναι σε περιοχές που δεν προκαλούν κυκλοφοριακά ζητήματα και που έχουν σαφώς μεγαλύτερο κύκλο εργασιών από τα καταργηθέντα.

Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται είναι πλέον υπόψη και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου και του Δήμου Πάφου, αφού θέματα κινδύνων ατυχημάτων, αλλά και κοινωνικής αναταραχής καταγράφονται πολύ συχνά σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου έχουν μεταφερθεί τραπεζικά καταστήματα και τα οποία σημεία στις πλείστες των περιπτώσεων δεν είναι επί της ουσίας ικανά να στηρίξουν την υπερσυγκέντρωση οχημάτων και πολιτών που συνεπάγεται η εμπορική αυτή δραστηριότητα.

Αρμόδιος του Δήμου δήλωσε στον «Φ» ότι το πρόβλημα είναι μεν υπαρκτό και σοβαρό, αλλά η οικεία αρχή δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό. Εναπόκειται στις ίδιες τις τράπεζες να αντιληφθούν τις δυσκολίες που δημιουργούν στους ίδιους τους πελάτες τους και να σταματήσουν να επιλέγουν βάσει οικονομικής μόνο εξέτασης, είπε χαρακτηριστικά.

“Και ευτυχώς και οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει τελικά”, επεσήμανε με νόημα.

philenews.com.cy