Τρέχουν για νυχτερινή έξοδο πριν την 15η Δεκεμβρίου οι ανεμβολίαστοι

Προσπαθούν να επισπεύσουν τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

cache 1500x3000 Analog medium 1211611 50600 962021 ανεμβολίαστοι, Εκδηλώσεις, εξόδοι, νέα μέτρα

Τρέχουν να προλάβουν τις εκδηλώσεις των γιορτών οι ανεμβολίαστοι, καθώς από τις 15 Δεκεμβρίου τίθεται σε ισχύ το μέτρο που τους αποκλείει από τους χώρους εστίασης.

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το συγκεκριμένο μέτρο πολλοί ανεμβολίαστοι πολίτες έχουν θορυβηθεί. Άλλοι έτρεξαν να βάλουν την πρώτη δόση, ενώ κάποιοι άλλοι εξακολουθούν να μην θέλουν να εμβολιαστούν.

Πιο συγκεκριμένα αρκετές επιχειρήσεις που είχαν σκοπό να διοργανώσουν εκδηλώσεις Χριστουγέννων, σπεύδουν να τις κάνουν πριν τις 15 του μηνά με στόχο να παρευρεθούν και οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι.

Οι κρατήσεις στα νυχτερινά κέντρα έχουν πάρει «φωτιά», καθώς από τις 15 Δεκεμβρίου, στα κλειστά και υπαίθρια γήπεδα, σε θέατρα/ κινηματογράφους, νυχτερινά κέντρα και χώρους εστίασης, θα μπορούν να εισέρχονται μόνο άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργού Υγείας.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι, από σήμερα (6 Δεκεμβρίου) μέχρι 10 Ιανουαρίου 2022, όλοι ανεξαιρέτως οι επιβάτες που θα εισέρχονται στην Κυπριακή Δημοκρατία από τα αεροδρόμια, θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικό έλεγχο PCR. Το κόστος των 15 ευρώ θα επιβαρύνει τον ίδιο τον επιβάτη.

Επίσης αναστέλλονται επίσης οι χριστουγεννιάτικες ή άλλες εκδηλώσεις εντός και εκτός των εμπορικών κέντρων, ενώ για τις οποιεσδήποτε άλλες εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν από Δήμους, κοινότητες και χώρους θρησκευτικής λατρείας, θα επιτρέπεται η διοργάνωση υπό την ευθύνη των τοπικών αρχών και διοργανωτών για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και του διατάγματος.

Το Υπουργείο Υγείας χθες Κυριακή (05/12), ανακοίνωσε 307 νέα κρούσματα.

tothemaonline.com