Τρομάζουν τα 2 ευρώ το λίτρο στα καύσιμα

«Θα καούμε όλοι» προειδοποιούν οι πρατηριούχοι

1 Copy Copy 76

Τρομάζει το ενδεχόμενο οι τιμές των καυσίμων να ξεπεράσουν τα δύο ευρώ το λίτρο, καθώς μια τέτοια εξέλιξη αναμένεται να έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις όχι μόνο στον τομέα των καυσίμων αλλά και σε ολόκληρη την οικονομία.

Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο εκπρόσωπος των πρατηριούχων Χριστόδουλος Χριστοδούλου σημείωσε ότι οι τιμές τον τελευταίο καιρό ανεβαίνουν κάθε 10-15 μέρες και δεν ξέρουμε πού θα σταματήσουν. Σήμερα οι τιμές ανέβηκαν άλλα 6 σεντ το λίτρο ανέφερε. «Πού θα πάμε; Θα φτάσουμε στα 2 σεντ το λίτρο; Αν πάμε μέχρι εκεί θα καούμε όλοι. Όχι μόνο οι πρατηριούχοι, αλλά ολόκληρη η οικονομία» ανέφερε με ιδιαίτερα έντονο τρόπο ο κ. Χριστοδούλου.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος των πρατηριούχων χτύπησε για ακόμη μια φορά το καμπανάκι προς την κυβέρνηση λέγοντας ότι με την υφιστάμενη κατάσταση σπρώχνουμε τον κόσμο προς τα κατεχόμενα. Η κυβέρνηση πρόσθεσε, δεν κάνει κάτι γι’ αυτό το θέμα τη στιγμή που οι πρατηριούχοι στις ελεύθερες περιοχές υποφέρουν.

Ένα άλλο ζήτημα που έθιξε ο κ. Χριστοδούλου είναι η μεγάλη διαφορά στην τιμή πώλησης καυσίμων μεταξύ των πρατηρίων που ανήκουν στις εταιρείες και των υπόλοιπων και κάλεσε την Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού να παρέμβει.

Σχολιάζοντας το θέμα της αύξησης των τιμών των καυσίμων, ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής Λουκάς Αριστοδήμου σημείωσε ότι η κυβέρνηση γνώριζε ότι θα υπάρξει αυτή η πορεία των τιμών βλέποντας τις κινήσεις Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας να μειώνουν την παραγωγή για να αυξήσουν τις τιμές και τα κέρδη τους. Από την ημέρα κατάργησης της επιδότησης, ανέφερε ο κ. Αριστοδήμου οι αυξήσεις είναι τεράστιες. Για την βενζίνη η αύξηση κυμαίνεται στα 27 σεντ το λίτρο, για το πετρέλαιο κίνησης στα 31,5 σεντ το λίτρο και για το πετρέλαιο θέρμανσης στα 29 σεντ το λίτρο.

Ο κ. Αριστοδήμου κάλεσε την κυβέρνηση να επαναφέρει το μέτρο της επιδότησης και μάλιστα σε μεγαλύτερο ποσοστό από την προηγούμενη φορά, καθώς η υφιστάμενη κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη. Την ίδια ώρα ανέφερε ότι πρέπει να γίνει κάτι με την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να επιτρέψει στις εταιρείες πετρελαιοειδών να μετακυλίσουν στις τιμές των καυσίμων το κόστος από τη μεταφορά των εγκαταστάσεων τους στο Βασιλικό.

Πηγή: Sigmalive