Βουλή/Άγριος καυγάς: «Υμνητές Γρίβα και ΕΟΚΑ Β» – «Επί Χριστόφια, διώχθηκαν εκπαιδευτικοί» (BINTEO)

171aeb78528b0454fd91de44cc48356a 1 Βουλή

«Άναψαν τα αίματα» κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση για αναβολή των δημοτικών εκλογών και επέκταση της θητείας των ήδη εκλελεγμένων τοπικών αρχών μέχρι τις Ευρωεκλογές του 2024.

Συγκεκριμένα, όταν πήρε τον λόγο ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, Ανδρέας Θεμικστοκλέους, είχε αναφέρει ότι «εάν ήθελε ο συνταγματικός νομοθέτης να δώσει δικαίωμα σε εμάς να γίνονται εκλογές όποτε θέλουμε. Θα το έκανε, όμως δεν το έκανε».

Όταν ανέβηκε στο βήμα η βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, μεταξύ άλλων είπε ότι «είναι εκπληκτικό να ακούς από αυτό το βήμα αφενός μεν μαθήματα δημοκρατίας, τουλάχιστον όσον αφορά στο ΔΗΚΟ εμείς υπερασπιστήκαμε με το αίμα μας τη δημοκρατία σε αυτό τον τόπο, αλλά είναι εκπληκτικό να ακούς και να εντοπίζεις άγνοια για το σύνταγμα της ΚΔ. Δεν γίνεται μνεία στις Δημοτικές Εκλογές στο Σύνταγμα».

Με τη σειρά του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαίδης, είπε ότι «είναι κατανοητό ο πυρήνας της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο μετά την καταδίκη στην Ελλάδα να προσπαθεί να καμουφλάρεται και να υποκρύβει αυτό που είναι. Αλλά να φτάνει στο σημείο να μας κάνει μαθήματα Δημοκρατίας είναι πραγματικά εξωφρενικό. Οι υμνητές του Γρίβα της και ΕΟΚΑ Β, οι οπαδοί του εθνικοσοσιαλισμού και υμνητές του Χίτλερ». Πρόσθεσε ότι μιλάει συνειδητά και τεκμηριώνονται όλα από τα γεγονότα, ενώ έκανε αναφορά σε ναζιστικούς χαιρετισμούς για βουλευτή που δεν κατονομάζει αλλά υπάρχει η φωτογραφία του.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΕΛΑΜ, Χρίστου Χρίστου, ο οποίος ανέφερε ότι «είναι επιλεκτική η ευαισθησία του ΑΚΕΛ για τη δημοκρατία και θυμίζω πως την περίοδο διακυβέρνησης του Μακαρίτη πλέον Δημήτρη Χριστόφια, διώχθηκαν εκπαιδευτικοί για τις θέσεις τους. Διώχθηκε εκδότης σατιρικής εφημερίδας για την κρητική τους στην Κυβέρνηση. Είναι απορίας άξιων που ακριβώς έχουν μάθει και που έχουν εκπαιδευτεί για τη Δημοκρατία. Στα Σοβιετικά Πανεπιστήμια μήπως;

Από την άλλη εμείς σαν ΕΛΑΜ πιστεύουμε στην ελληνική ιστορία εκεί που γεννήθηκε η Δημοκρατία.

Για τα τελειώνουμε με την αναφορά για τις φωτογραφίες. Έχουμε και εμείς Εδώ είναι ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ με τη σημαία του ψευδοκράτους. Εδώ είναι πρώην γγ του ΑΚΕΛ με προσωπογραφία ενός μεγάλου δημοκράτη του Λένιν».

Πηγή: Sigmalive