Βροχές, χιόνια και ενδεχόμενο καταιγίδας – Δείτε αναλυτικά τον καιρό

Η πρόγνωση του καιρού

123 4 Καιρός, ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ, πρόγνωση, ΧΙΟΝΙΑ

Βροχές, χιόνια και ενδεχόμενο καταιγίδας αναμένεται την Τρίτη, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η πρόγνωση του καιρού: 

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή ενώ από την Τετάρτη μέχρι και Παρασκευή πρωί, στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και αρχικά πιθανό να σημειωθούν ελαφρές βροχές ή ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί αρχικά ασθενείς, 3 μποφόρ, και αργότερα ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη στα ανατολικά αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας, κυρίως στα δυτικά, νοτιοδυτικά και βόρεια. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, και σταδιακά νότιοι μέχρι μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη και αργότερα στα προσήνεμα λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό αρχικά να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά ενώ στα ψηλότερα ορεινά, ελαφρύ χιόνι ή χιονόνερο. Σύντομα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος αλλά σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αργά το απόγευμα και το βράδυ, όπως και την Παρασκευή, αναμένονται κατά διαστήματα τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο την Τετάρτη και την Πέμπτη για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Παρασκευή αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 77 εκατοστά.