Βροχές και καταιγίδες στο «μενού» του καιρού

Με τι καιρό θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη

Screenshot 9 βροχές, Καιρός

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανό σύντομη καταιγίδα στα δυτικά και στα ορεινά, ενώ μεμονωμένες βροχές ή και σύντομη καταιγίδα αναμένονται και στις υπόλοιπες περιοχές με τα φαινόμενα να εξασθενούν το απόγευμα και να περιορίζονται κυρίως στα ορεινά και στα ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη για να καταστεί σταδιακά στα δυτικά και βόρεια ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά παράλια, γύρω στους 22 στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός στα δυτικά και βόρεια θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί στα δυτικά και βόρεια λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα νότια λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 βαθμούς στα δυτικά παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ενδέχεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη ο καιρός αρχικά στις περισσότερες περιοχές θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, στα νότια και στα ανατολικά. Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το Σάββατο, το μεσημέρι και το απόγευμα, αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού.

Η θερμοκρασία, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο, παραμένοντας κοντά και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.