Βροχές, καταιγίδες και σκόνη στην πρόγνωση του καιρού

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού

1 57

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη κατά διαστήματα.

Σήμερα αρχικά ο καιρός θα είναι σε αρκετές περιοχές κυρίως αίθριος παρόλο που παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Σύντομα ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος, και από το μεσημέρι και μετά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Σε καταιγίδα πολύ πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 και παροδικά το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια παράλια μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε αναμένονται μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο και την Κυριακή, κυρίως μετά το μεσημέρι, αναμένονται τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο για να κυμανθεί κοντά και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.