Ξανά από την αρχή οι αιτήσεις για τα σχέδια

αυτοεργοδοτούμενοι, εργαζομενοι, νέες αιτήσεις, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου επιχειρήσεις, εργαζόμενοι και αυτοεργοδοτούμενοι οι οποίοι συμμετέχουν στα κυβερνητικά σχέδια στήριξης, έτσι ώστε το υπουργείο Εργασίας να καταβάλει τα σχετικά επιδόματα για την περίοδο 13 Απριλίου μέχρι 12 Μαΐου.

Λόγω της μερικής άρσης των περιοριστικών μέτρων αλλά και της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων στο λιανικό εμπόριο οι οποίες βρίσκονταν με πλήρη αναστολή εργασιών πριν τις 4 Μαΐου, τα δεδομένα για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις αλλά και για τις κατασκευαστικές εταιρείες έχουν αλλάξει άρδην. Επίσης, εξαιτίας της αλλαγής των διαταγμάτων του υπουργείου Υγείας και για τις ευπαθείς ομάδες άλλαξαν τα δεδομένα.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, (www.coronavirus.mlsi.gov.cy), τις νέες ηλεκτρονικές αιτήσεις για τα Σχέδια έτσι ώστε να καταστεί εφικτό οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώνουν τις αιτήσεις ηλεκτρονικά. Οι αιτήσεις θα αφορούν την άδεια ασθενείας που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή που έχουν νοσήσει από τον ιό ή βρίσκονται υπό αυτοπεριορισμό. Επίσης θα αφορούν την ειδική άδεια φροντίδας που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι γονείς για τη φροντίδα των παιδιών τους μέχρι ηλικίας 15 ετών και το σχέδιο για τους αυτοτελώς εργαζόμενους. Επιπλέον θα αφορούν τις αιτήσεις για την πλήρη ή τη μερική αναστολή εργασιών των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» στην περίπτωση των εργοδοτών αλλά και των αυτοεργοδοτούμενων που συμμετείχαν μέχρι την περασμένη Κυριακή στην πλήρη αναστολή των εργασιών, αν ανήκουν στις επιχειρήσεις που από τη Δευτέρα έχουν επαναδραστηριοποιηθεί τότε θα πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση για συμμετοχή των εργοδοτουμένων τους στο σχέδιο μερικής αναστολής των εργασιών.

Σ’ αυτήν την περίπτωση, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλουν δύο αιτήσεις. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για την περίοδο από 13 Μαρτίου μέχρι τις 2 Μαΐου για το σχέδιο πλήρους αναστολής των εργασιών και ακολούθως θα πρέπει να υποβάλουν δεύτερη αίτηση για την περίοδο από τις 4 μέχρι τις 12 Μαΐου για το σχέδιο μερικής αναστολής των εργασιών, εφόσον βέβαια προκύπτει η απαιτούμενη μείωση του κύκλου εργασιών τους.

Πηγή: philenews