Ξάνθου: Δεν πρόκειται να διαλυθούμε επειδή ένας Σωτήρης Χρίστου κάνει βλακείες

«Ξαφνικά αποφάσισε να γίνει μέλος και μάλιστα να διεκδικήσει την προεδρία»

3153824 48 Έφη Ξάνθου, προεδρία, Σωτήρης Χρίστου

Για την αναβολή του 12ου Τακτικού Συνεδρίου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μίλησε στο Πρωτοσέλιδο η Αναπληρώτρια Πρόεδρος, Έφη Ξάνθου.

Υπενθυμίζεται ότι «κόκκινο πανί» θεωρεί ότι είναι για μια μικρή μερίδα της ηγεσίας του Κινήματος Οικολόγων ο υποψήφιος για πρόεδρός του, Σωτήρης Χρίστου, ο οποίος σημείωσε την Τετάρτη (15/12) ότι η βάση του κόμματος σε ένα ποσοστό άνω του 50% τον αποδέχεται, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο θα επιφέρει και την εκλογή του.

Από πλευράς της η κ. Ξάνθου είπε ότι ο κ. Χρίστου «ξαφνικά αποφάσισε να γίνει μέλος και μάλιστα να διεκδικήσει την προεδρία». Εξήγησε αν και ήταν μέλος από το 1997, την τελευταία φορά που τον είχε δει ήταν το 2004.

Συνέχισε αναφέροντας ότι «είναι ένας άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή που άρχισε την εκστρατεία του απαιτούσε πρόσβαση στον πλήρη κατάλογο των μελών για να μπορέσει να επικοινωνήσει μαζί τους, αλλά ο ίδιος επικαλούμενος προσωπικά δεδομένα δεν δεχόταν να δώσει τον αριθμό τηλεφώνου του ή το όνομα του στο Facebook, το οποίο διατηρούσε με ψευδώνυμο μέχρι και πριν ένα ενάμιση μήνα».

Σχολιάζοντας τα περί προσβολής του, εξήγησε ότι δεν υπήρχε προεδρείο επειδή δεν είχε αρχίσει το συνέδριο. «Για ενάμιση ώρα περιμέναμε υπομονετικά για να μαζευτεί ο κόσμος, επειδή συνειδητοποιήσαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Βλέπαμε τον κ. Χρίστου να βρίσκεται έξω από την αίθουσα και να κάνει κάποια τηλεφωνήματα και κάποιες συνεννοήσεις. Δεν γνωρίζω εάν φρόντισε αυτά όλα τα άτομα που ενέγραψε να μην εμφανιστούν αλλά σίγουρα το ότι χρειάστηκε να αναβάλουμε το συνέδριο μόνο γιατί υπολείπονταν 17 άτομα για να συμπληρωθεί το 1/3, ήταν ένα πρόβλημα. Εμείς αναλαμβάνουμε την οργανωτική ευθύνη, γιατί υπήρχαν και άλλοι λόγοι που δεν προσήλθαν».

Αφού αναφέρθηκε σε απειλές που εξαπολύει ο κ. Χρίστου, υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια πολύ ιδιάζουσα περίπτωση και εμείς ως Κίνημα Οικολόγων δεν θέλαμε να τον εκθέσουμε. Εάν ο ίδιος επιλέξει να εκθέσει τον εαυτό του και έχει απειλήσει ότι θα δώσει στη δημοσιότητα όλες του τις επιστολές και τις απαντήσεις που του δώσαμε, εμείς δεν πρόκειται να το κάνουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση όμως να μην γίνει το συνέδριο».

Υποστήριξε ότι «ένας χώρος, ο οποίος 25 χρόνια κινείται με συγκεκριμένη πολιτική και σταθερές θέσεις δεν πρόκειται να διαλυθεί επειδή ένας Σωτήρης Χρίστου προσπαθεί να προκαλέσει προβλήματα και να κάνει βλακείες σε ένα συνέδριο».