Ξεκινάει ξανά το σύστημα βάρδιας για τους Αστυνομικούς – Αυξήθηκαν τα κρούσματα

Το σύστημα αυτό ήταν σε εφαρμογή και κατά την περίοδο της περσινής καραντίνας τον Απρίλιο.

astinomikoi Αστυνομία, βάρδια, καραντίνα

Επιστροφή στο σύστημα βάρδιας από προχθές Δευτέρα στην Αστυνομία, όπως συνέβη και κατά την περίοδο του μεγάλου περσινού lockdown τον Απρίλιο λόγω της πανδημίας, με σκοπό να προληφθεί η εξάπλωση του ιού στο Σώμα Ασφάλειας.

Χθες, στην Αστυνομία μετρούσαν 144 μέλη θετικά στον ιό, άλλοι 51 είναι στενές επαφές, ενώ τρεις αστυνομικοί νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Λόγω της κατάστασης αυτής, με τα κρούσματα να αυξάνονται και στις τάξεις της Αστυνομίας, ο Αρχηγός του Σώματος αποφάσισε όπως το προσωπικό που εργάζεται στα γραφεία, να περάσει στο σύστημα βάρδιας, δηλαδή το μισό προσωπικό να εργάζεται μια ημέρα και την επομένη να παραμένει σπίτι και να εργάζεται το υπόλοιπο προσωπικό.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρθηκε στον «Φ», θα αποφευχθεί η διασπορά του ιού σε όλο το προσωπικό αν αυτό εργαζόταν ως συνήθως και από την άλλη θα υπάρχει προσωπικό που να μπορεί να διεκπεραιώσει την εργασία του στην περίπτωση που κάποιοι εντοπιστούν θετικοί στον ιό. Με τη νέα ρύθμιση, οι αστυνομικοί στο Αρχηγείο Αστυνομίας θα εργάζονται 12 ½ ώρες, την ημέρα που θα βρίσκονται στο γραφείο και το Σάββατο μέχρι τις 3 το απόγευμα, ώστε να συμπληρώσουν τις 37 ½ ώρες την εβδομάδα.

Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται οι διευθυντές των Τμημάτων και όσοι εργάζονται μόνοι τους σε ένα γραφείο. Στις τάξεις της Αστυνομίας υπάρχουν πολλοί αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και αξιωματικοί, που είναι ανεμβολίαστοι, γεγονός που καυτηριάστηκε σε πρόσφατη σύσκεψη, αφού τα άτομα αυτά μπορεί να είναι επιφορτισμένα με τον έλεγχο των πολιτών για το κατά πόσον κατέχουν SafePass.

Θετικοί στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν και πυροσβέστες, με τη Διεύθυνση να λαμβάνει μέτρα ώστε να μην αποδυναμωθούν οι βάρδιες και κατ’ επέκταση η ανταπόκριση σε κάποιο επεισόδιο. Παράλληλα, στην Εθνική Φρουρά κατέγραψαν μέχρι χθες 360 μολύνσεις στρατιωτών, με την κατάσταση όμως να είναι διαχειρίσιμη.

philenews.com