Ξεκίνησαν οι ακυρώσεις – Έξω φρενών οι διοργανωτές γάμων

Στο επίκεντρο των αντιδράσεων το «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους σε γάμους, βαπτίσεις, αίθουσες θεαμάτων, γήπεδα, νυχτερινά κέντρα και χώρους εστίασης.

anemvoliastoi

Τσουνάμι αντιδράσεων προκάλεσε η νέα δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας για αναχαίτιση της πορείας της πανδημίας. Στο επίκεντρο των αντιδράσεων το «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους σε γάμους, βαπτίσεις, αίθουσες θεαμάτων, γήπεδα, νυχτερινά κέντρα και χώρους εστίασης.

Έντονα ενοχλημένοι οι εστιάτορες αναμένουν δραστική μείωση της πελατείας τους με την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου ενώ αφήνουν αιχμές για διάκριση εις βάρος τους.

Πλέον ο κλάδος μας δεν αντέχει άλλη οικονομική και ψυχολογική ζημιά. Δεν μπορούμε να κάνουμε διακρίσεις στον κόσμο μας και δεν δεχόμαστε να έχουμε διακρίσεις από χώρους σε χώρους, αναφέρει ο Ιδιοκτήτης Μεζεδοπωλείου, Σάκης Σιακόπουλος.

Θα είναι μια δύσκολη εβδομάδα και όσες εβδομάδες εφαρμοστεί. Είναι ένα μέτρο που δεν μπορεί να δώσει τίποτα. Οι ζημιές θα είναι τεράστιες, πολλοί χώροι έχουν πρόθεση να κλείσουν αυτές τις μέρες, σημειώνει ο ΓΓ της ΠΑΣΙΚΑ, Φάνος Λεβέντης.

Εξω φρενών οι επαγγελματίες εκδηλώσεων χαρακτηρίζουν την απόφαση απαράδεκτη, ενώ έχουν αρχίσει ήδη να δέχονται ακυρώσεις σε προγραμματισμένους γάμους και δεξιώσεις.

Έχουν ξεκινήσει οι ακυρώσεις. Θεωρούμε ότι πρέπει να δοθει περιθώριο 30 ημερών για να διεκπαιρεωθούν οι εκδηλώσεις και ζητούμε και οικονομική στήριξη δηλώνει ο Πρόεδρος Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Εκδηλώσεων, Κωνσταντίνος Μωσαϊκός.

Από την άλλη οι ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης θεωρούν πως τα εν λόγω μέτρα κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση

Τονίζουν μάλιστα πως δουλεύουν με τον συγκεκριμένο τρόπο εδώ και 5 μήνες, προσθέτοντας πως είναι για αυτό τον λόγο που δεν δημιουργήθηκαν αλυσίδες κρουσμάτων στους χώρους τους.

Δείτε το ρεπορτάζ

Πηγή:Omegalive