Ξέσπασε ο Aνδρέας Γεωργίου: “Το βόρειο τμήμα της Κύπρου ανήκει στην Τουρκία; Είναι δυνατόν;

Σάλος ξέσπασε με βιβλίο ελληνικού εκδοτικού οίκου που αναφέρει οτι το Βόρειο τμήμα της Κύπρου ανήκει στην Τουρκία - Η αντίδραση του γνωστού Κύπριου ηθοποιού και η ανακοίνωση απολογίας του εκδοτικού οίκου

Andreas Georgiou ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το βιβλίο «Μαθαίνω και εξερευνώ: Η Ευρώπη», το οποίο απευθύνεται σε παιδιά και στόχο έχει να τους δώσει πληροφορίες για τις χώρες τις Ευρώπης αποσύρθηκε από την αγορά, αφού δημιουργήθηκαν σφοδρές αντιδράσεις στο διαδίκτυο, καθώς στην εν λόγω έκδοση αναφερόταν οτι το βόρειο τμήμα της Κύπρου ανήκει στην Τουρκία.

Την αντίδραση του μέσω ιστορίας στο Instagram εξέφρασε και ο γνωστός ηθοποιός Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος δημοσίευσε την επίμαχη σελίδα και έγραψε: «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, παιχνίδι από γνωστό εκδοτικό οίκο στην Ελλάδα! Το βόρειο τμήμα της Κύπρου ανήκει στην Τουρκία;;;; Στην Τουρκία;;;; Είναι δυνατόν;;;»

Δείτε το απόσπασμα:
viber image 2021 02 22 13 12 24 ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Οι εκδόσεις Ψυχογιός, από τις οποίες κυκλοφόρησε το βιβλίο, απάντησαν στις αντιδράσεις των χρηστών, τονίζοντας πως επρόκειτο για λάθος στη μετάφραση και σημειώνοντας ότι θα αποσυρόταν η εν λόγω έκδοση. Μάλιστα όπως αναφέρουν λυπούνται για το συγκεκριμένο γεγονός, τονίζοντας δε πως «προφανώς και τα κατεχόμενα δεν μπορούν να μεταφραστούν ότι ‘ανήκουν’ στην Τουρκία».