Υγειονομική «βόμβα» στο Πουρνάρα – Περισσότερα από 80 τα κρούσματα

Εκατοντάδες οι επαφές, συναγερμός στην μονάδα ιχνηλάτησης

b b 15 kakouris 1 Κρούσματα, Μετανάστες, Πουρνάρα

Νέος πονοκέφαλος φέρεται να προκύπτει σε ότι αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα αφού η μεγάλη αλυσίδα θετικών κρουσμάτων που εντοπίστηκε στο κέντρο φιλοξενίας αιτητών ασύλου «Πουρνάρα» έχει θέσει σε συναγερμό το Υπουργείο Υγείας.

Όπως ενημερώθηκε η «Καθημερινή» από αρμόδιες πηγές του Υπουργείου Υγείας μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν εντοπιστεί 82 κρούσματα (65 την περασμένη Κυριακή και 17 την Δευτέρα) με την μονάδα ιχνηλάτησης του Υπουργείου Υγείας να πραγματοποιεί αγώνα δρόμου για να εντοπίσει τις επαφές τους.

Γίνεται αντιληπτό πως οι συνθήκες διαβίωσης αλλά και ο δεδομένος υπερπληθυσμός που επικρατεί στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών Πουρνάρα (πέραν των 1200 ατόμων) έχει επιφέρει πέραν της δεδομένης επιδημιολογικής επιβάρυνσης των 82 -μέχρι στιγμής- επιβεβαιωμένων περιστατικών την ανησυχία για ακόμη μεγαλύτερη διασπορά αφού οι στενές επαφές είναι εκατοντάδες.

Μιλώντας στην «Κ» ο σύμβουλος επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου επιβεβαίωσε τον εντοπισμό της αλυσίδας κρουσμάτων αναφέροντας πως στο κέντρο φιλοξενίας έχει ήδη σπεύσει κινητή μονάδα δειγματοληψίας με σκοπό να υποβληθεί σε τεστ ταχείας ανίχνευσης όλος ο πληθυσμός του Πουρνάρα ενώ το συντονισμό για τον διαχωρισμό των κρουσμάτων από το γενικό πληθυσμό έχει αναλάβει το Υπουργείο Εσωτερικών σε ανοιχτή γραμμή με το Υπουργείο Υγείας. Με την μέχρι τώρα πληροφόρηση περισσότεροι από 50 θετικοί έχουν μεταφερθεί στην Τερσεφάνου.

kathimerini.com.cy