Υπ. Παιδείας: Είμαστε προετοιμασμένοι για να αντικαταστήσουμε εκπαιδευτικούς

Κανονικά τα σχολεία θα άνοιγαν σήμερα αλλά δόθηκε στα παιδιά ακόμη μια ημέρα για να κάνουν τα rapid τεστ

6a827de643d3a183a99d8c325f026e90 rapid test, αντικαταστάσεις, Σχολεία

Στα σχολεία τους επέστεψαν σήμερα τα παιδιά της προδημοτικής, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφοκομικοί σταθμοί, ενώ τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία σχολεία Δημοτικής και Μέσης εκπαίδευσης θα επαναλειτουργήσουν στις 10 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι, ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε ότι έχουν γίνει οι σχεδιασμοί και πως όλα είναι έτοιμα για την επιστροφή των μαθητών.

Εξήγησε ότι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που είχαν να αντιμετωπίσουν είναι οι αντικαταστείς του προσωπικού.

«Ένα από τα επίμαχα θέματα είναι οι αντικαταστάσεις. Ήδη σήμερα με τα νηπιαγωγεία που ξεκίνησαν έγιναν υπερπροσπάθειες και καλύφθηκαν τα κενά. Η κατάσταση κάθε μέρα αλλάζει αλλά είμαστε προετοιμασμένοι να αντικαταστήσουμε τους εκπαιδευτικούς που θα προσβληθούν από τη νόσο είτε θα είναι επαφές είτε θα χρειαστεί να φυλάνε τα παιδιά» ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας.

Εξήγησε ότι οι αντικαταστάσεις γίνονται από τους καταλόγους που υπάρχουν.

Συνέχισε λέγοντας «Μετά από ένα σημείο εξαντλούνται αυτοί που είναι πρόθυμοι, παίζει ρόλο και που θα είναι η αντικατάσταση. Γι’ αυτό έχουμε υπόψη σχέδιο Β και σχέδιο Γ γιατί τα παιδιά που θα επιστρέψουν στα σχολεία θα πρέπει να βρουν δασκάλους μέσα στις τάξεις».

Κλείνοντας εξήγησε ότι κανονικά τα σχολεία θα άνοιγαν σήμερα αλλά δόθηκε στα παιδιά ακόμη μια ημέρα για να κάνουν τα rapid τεστ. Τα νηπιαγωγεία άνοιξαν κανονικά σήμερα επειδή δεν υπάρχει το συγκεκριμένο μέτρο.