Υπ.Υγείας: «Λάβαμε αυστηρά μέτρα με επιθυμητά αποτελέσματα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το νέο εμβόλιο της Novavax μαζί με ορισμένα αντιικά φάρμακα θα έρθουν στην Κύπρο τις επόμενες βδομάδες.

maska εμβολιασμοΣ, μέτρα, Πουρνάρα

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, ο οποίος μίλησε για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αλλά και για το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Αρχικά μίλησε για την αλυσίδα μετάδοσης στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα», τονίζοντας ότι γίνεται σωστή διαχείριση από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ τόνισε ότι οι κινητές μονάδες δειγματοληψίας βρίσκονται στη δομή για να εντοπίσουν πιθανά κρούσματα. Πρόσθεσε ότι αυξάνονται και οι εμβολισμοί εντός της δομής.

Συμπλήρωσε ότι η μονάδα ιχνηλάτησης εργάζεται πυρετωδώς για να εντοπίσει τις επαφές και τα πιθανά κρούσματα. «Αν υπάρχει η συνεργασία των πολιτών μπορούν να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα», είπε.

Ο κ. Αθανασίου εξήγησε ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες προχώρησαν σε αυστηροποίηση των μέτρων, ενώ ορισμένες σε ολικό lockdown. «Εμείς προχωρήσαμε σε πιο αυστηρά μέτρα με επιθυμητά αποτελέσματα και χρειάζονται ορισμένες ημέρες για να διαφανεί η επιδημιολογική εικόνα».

Επεσήμανε ότι ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε δύο κρατικά νοσηλευτήρια όπου διαπίστωσε ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη σε ότι αφορά τις κλίνες και δίνονται εξιτήρια.

Τόνισε ότι το Υπουργείο Υγείας είναι ικανοποιημένο με τον ρυθμό των εμβολιασμών τρίτης δόσης, ενώ τόνισε ότι μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου έχουν διευθετηθεί περισσότερα από 1500 ραντεβού για τις επόμενες 10 μέρες για την ηλικιακή ομάδα  5-11 ετών.

Τέλος, ανέφερε ότι το νέο εμβόλιο της Novavax μαζί με ορισμένα αντιικά φάρμακα θα έρθουν στην Κύπρο τις επόμενες βδομάδες.

Δείτε το βίντεο: 

sigmalive.com