Υπ. Υγείας: Σύσκεψη ακόμη και μέσα στις γιορτές για μέτρα, εάν χρειαστεί (vid)

«Εάν δούμε ότι πρέπει να συγκαλέσουμε ξανά σύσκεψη, θα την συγκαλέσουμε μέσα στις γιορτές και θα τους ακούσουμε και αναλόγως θα πράξουμε»

14c4f060c15a2cc12f3fb310aaee9df7 18 Μετάλλαξη Όμικρον, ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΑΣ, νέα μέτρα

«Εάν δούμε ότι πρέπει να συγκαλέσουμε ξανά σύσκεψη, θα την συγκαλέσουμε μέσα στις γιορτές και θα τους ακούσουμε και αναλόγως θα πράξουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρακολουθούμε συνεχώς την κατάσταση όσον αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Όπως είπε, «δόθηκαν χθες οδηγίες από το Υπουργείο, ώστε όλοι οι ασθενείς που γίνονται εισαγωγή στα νοσηλευτήριά μας, να τους γίνεται έλεγχος εάν είναι θετικοί στην παραλλαγή Όμικρον και βλέπουμε καθημερινά τα νούμερα, τις νοσηλείες και αναλόγως αντιδρούμε».

Όσον αφορά τη δήλωση του Δρ. Κωστρίκη ο οποίος ανέφερε και χθες στις «Τομές στα Γεγονότα» ότι μέχρι το τέλος του χρόνου η Όμικρον θα επικρατήσει στο 90% των λοιμώξεων, απάντησε πως η συγκεκριμένη μετάλλαξη θα είναι σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στην Κύπρο.

Σε ερώτηση εάν επιβαιβεωθεί η εκτίμηση του κ. Κωστρίκη υπάρχει ενδεχόμενο να οδηγήσει σε έκτακτες αποφάσεις πριν από το τέλος του έτους, ο κ. Χατζηπαντέλας απάντησε πως «για να πάρουμε οποιεσδήποτε επιπρόσθετες αποφάσεις πρέπει να δούμε τον αριθμό των κρουσμάτων και των νοσηλειών. Ευτυχώς τις τελευταίες δύο μέρες είχαμε μείωση στις νοσηλείες. Αυτά τα αποτελέσματα θα τα δούμε τις επόμενες μέρες και εάν χρειαστεί να πάρουμε επιπρόσθετα μέτρα θα πάρουμε. Αλλά πάντα αυτά τα μέτρα θα τα πάρουμε μετά που θα συμβουλευτούμε τους Ειδικούς».

«Εάν δούμε ότι πρέπει να συγκαλέσουμε ξανά σύσκεψη, θα την συγκαλέσουμε μέσα στις γιορτές και θα τους ακούσουμε και αναλόγως θα πράξουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι μια νέα παραλλαγή που μεταδίδεται πολύ εύκολα, θα μεταδοθεί και στην χώρα μας. Το θέμα είναι να λάβουμε έγκαιρα αν χρειαστεί μέτρα, αλλά πριν πάρουμε τα οποιαδήποτε μέτρα πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε σε αυτή την κατάσταση φορώντας τις μάσκες μας κατά τη διάρκεια των γιορτών, να κάνουμε τα self τεστ μας πριν τις συναθροίσεις μας. Αν τηρήσουμε αυτά τα μέτρα θεωρώ ότι θα πάμε πολύ καλά».

Σχετικά με τον αυξημένο αριθμό νοσηλευομένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σημείωσε ότι οι περισσότεροι ασθενείς δεν νοσούν με COVID19 ενώ σημείωσε πως είναι ένα θέμα το οποίο συζητήθηκε χθες με τον ΟΚΥπΥ και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, από τα οποία υπάρχει πρόθεση να βοηθήσουν.