Υπό εξαήμερη κράτηση 44χρονος για πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος με θύμα 60χρονη

Μετά το τροχαίο, ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε τη σκηνή του τροχαίου, αφήνοντας την 60χρονη αβοήθητη

161c029194258a 48 6ημερη, ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ, κράτηση

Διάταγμα κράτησης έξι ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 44χρονου κατοίκου της συνοικίας Μουτάλου που έχει συλληφθεί ως ύποπτος για την πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος με θύμα την 60χρονη Αντρούλλα Παπαχριστοφόρου.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο από τον εξεταστή της υπόθεσης , Λοχία της Τροχαίας Πάφου ο 44χρονος ύποπτος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη με την υπόθεση. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει είναι η πρόκληση θανάτου εξ αμελείας , πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης και επικίνδυνης πράξης, εγκατάλειψη της σκηνής, καθώς και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Επεσήμανε πως στο χώρο που συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο εντοπίστηκε εσωτερικό κάλυμμα του φτερού του αριστερού τροχού οχήματος ιδίου τύπου με το όχημα που ενεπλάκη στην θανατηφόρα οδική σύγκρουση. Επίσης έξω από το σπίτι του υπόπτου απουσίαζε από το αυτοκίνητο το κάλυμμα καθώς και ο μπροστινός προφυλακτήρας.

Στο Δικαστήριο στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας αναφέρθηκε πως εκτός από τις εικόνες που κατέγραψε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που διαθέτει κατάστημα της περιοχής, οι ανακριτικές αρχές κατέχουν μαρτυρία από αυτόπτη μάρτυρα που αναγνώρισε τον ύποπτο ως τον οδηγό του οχήματος που παρέσυρε και τραυμάτισε τελικά θανάσιμα την 60χρονη γυναίκα. Το όχημα εντοπίστηκε, σε χωριό της επαρχίας Πάφου, έξω από την οικία 44χρονου, ο οποίος εκτελούσε σε αυτό εργασίες επιδιόρθωσης.

Το όχημα παραλήφθηκε και μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, για να τύχει επιστημονικών εξετάσεων. Ο 44χρονος παραδέχτηκε επίσης πως το όχημα ανήκει σε ομογενή το οποίο οδηγούσε ο ίδιος τις τελευταίες δέκα ημέρες αφού επρόκειτο να το αγοράσει. Αρνείται ωστόσο ότι το οδηγούσε ο ίδιος το βράδυ της Κυριακής. Η οδική σύγκρουση συνέβη γύρω στις 9.15μ.μ. της 19ης Δεκεμβρίου, στην οδό Πριάμου στην Πάφο, με θύμα την Ανδρούλλα Παπαχριστοφόρου, 60 ετών, από την Πάφο. Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, η 60χρονη φέρεται να παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, ενώ βρισκόταν πεζή στον πιο πάνω δρόμο. Μετά το τροχαίο, ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε τη σκηνή του τροχαίου, αφήνοντας την 60χρονη αβοήθητη.

Η 60χρονη μεταφέρθηκε, με ασθενοφόρο, στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου γύρω στις 11.30μ.μ. υπέκυψε στα τραύματά της.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΧΡ)