Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας για εργοδότηση Αιγύπτιων στην Κύπρο

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) χαιρετίζει και εκφράζει την ικανοποίηση του

b b hotels reception Κύπρος, Μνημόνιο Συνεργασίας

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) χαιρετίζει και εκφράζει την ικανοποίηση του για την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ των Κυβερνήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, για την εργοδότηση Αιγύπτιων πολιτών στην Κύπρο.

Η έλλειψη εργατικού δυναμικού στην Κύπρο που εξακολουθεί να ταλανίζει τις επιχειρήσεις, δημιούργησε την ανάγκη για τη σύναψη αυτού του Μνημονίου, γεγονός που αποτελεί μια θετική εξέλιξη για άμβλυνση του προβλήματος, αναφέρει ο ΠΑΣΥΞΕ.

«Ως εκ τούτου, η απόφαση αυτή είναι προς την ορθή κατεύθυνση αλλά ταυτόχρονα τονίζει την ανάγκη να γίνουν άμεσες ενέργειες ώστε να επωφεληθεί από φέτος η τουριστική μας βιομηχανία από την εργοδότηση Αιγύπτιων πολιτών», σημειώνει σχετικά.

Η οικονομία του τόπου και ιδιαίτερα ο τουρισμός – εκτός από την έλλειψη εργατικού δυναμικού – εξακολουθούν να δέχονται νέες προκλήσεις όπως ο πόλεμος του Ισραήλ και η χθεσινή πτώχευση του Διοργανωτή Ταξιδίων FTI, τονίζει ο Σύνδεσμος. «Ενόψει τούτου η αβεβαιότητα συνεχίζεται, αυξάνοντας τον βαθμό δυσκολίας στην προσπάθεια για φθάσουμε τα περσινά αποτελέσματα σε αφίξεις και έσοδα», σημειώνει καταληκτικά.