Υποστελεχωμένο το Τμήμα Δασών – «Φοβάμαι πολύ για το φετινό καλοκαίρι» (vid)

Υπό κατάρρευση είναι αυτή τη στιγμή το σύστημα επιφυλακής του Τμήματος Δασών (ΤΔ) λόγω της αποχής των Υπαλλήλων από τις υπερωρίες και τα ειδικά ωράρια

5711a285a60f396db7f345c9971adcc7 4

Υπό κατάρρευση είναι αυτή τη στιγμή το σύστημα επιφυλακής του Τμήματος Δασών (ΤΔ) λόγω της αποχής των Υπαλλήλων από τις υπερωρίες και τα ειδικά ωράρια. Γεγονός που συνεπάγεται ότι το Τμήμα δεν μπορεί να υποστηρίξει το σύστημα ετοιμότητάς του κατά τις μη εργάσιμες ώρες, δηλαδή μετά τις 15:00, τα Σαββατοκυρίακα και τις αργίες, όπως αναφέρεται σε θέμα της «Σημερινής online».

Μιλώντας για το θέμα στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Αντιπρόεδρος του Κλάδου Υπαλλήλων Τμήματος Δασών, Αντώνης Σαρρής, σημείωσε πως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

Η αποχή των υπαλλήλων από τις υπερωρίες και τα ειδικά ωράρια, είπε, ήρθε με απόφαση των μελών του Συμβουλίου, ως απάντηση στην αδιαφορία της Κυβέρνησης να επιλύσει το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης.

Σημείωσε πως μετά από πάρα πολλές προειδοποιήσεις και γραπτά διαβήματα, εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια.

Ο κ. Σαρρής σημείωσε πως φωνάζουν από το 2015 για τη στελέχωση, ενώ πρόσθεσε πως γίνεται μια καθαρά επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος.

Όταν απειλήσουμε ότι θα βγούμε στο δρόμο, γίνεται μια επικοινωνιακή διαχείριση, να κλείσουμε κάποιες τρύπες. Κανένας δεν κάθεται πραγματικά να ασχοληθεί με το θέμα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την πυρκαγιά του Αρακαπά, ζήτησε να υποβληθούν προτάσεις. Εγώ ρωτώ τι έγινε πέρα από μια μελέτη», είπε.

Σημείωσε πως στην ουσία αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρχει κόσμος έξω για να μπορεί να αντιμετωπίσει σωστά και αποτελεσματικά τις πυρκαγιές.

Όσον αφορά τα πτητικά μέσα, ενώ ο στόχος ήταν να εξοπλιστεί το Τμήμα με 8 πτητικά μέσα πυρόσβεσης εν όψει του φετινού καλοκαιριού, μερικές μέρες πριν την έναρξη της περιόδου υψηλού κινδύνου είναι διαθέσιμα τελικά μόνο 4 πτητικά μέσα.

Όπως είπε ο κ. Σαρρής, υπάρχουν δύο πτητικά μέσα του Τμήματος Δασών και θα έρθουν άλλα δύο από την Ισπανία.

Ενώ όσον αφορά τα υπόλοιπα, φαίνεται να υπάρχουν κάποια προβλήματα στους διαγωνισμούς που προκηρύχθηκαν, είπε.

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως χωρίς τα επίγεια μέσα δεν μπορεί να κατασβεστεί καμιά απολύτως πυρκαγιά.

Ο ίδιος ανέφερε πως φοβάται πολύ για το φετινό καλοκαίρι, με τα προβλήματα που υπάρχουν.