Υπουργικό: Έκτακτο επίδομα για τους κατοίκους των ορεινών περιοχών

Ποιοι οι δικαιούχοι - Δείτε όλες τις λεπτομέρειες

imagew 19 επίδομα, ορεινές περιοχές, Υπουργικό

Την παραχώρηση εφάπαξ έκτακτου βοηθήματος στους κατοίκους των ορεινών περιοχών αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρία του την Τετάρτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, αποφασίστηκε η παροχή έκτακτου επιδόματος για τους κατοίκους των ορεινών περιοχών που βρίσκονται σε υψόμετρο πέραν των 600 μ.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι το έκτακτο επίδομα θα ανέρχεται στο 50% του επιδόματος που έχει παραχωρηθεί το 2021, «για να μπορέσουν να στηριχθούν οι κάτοικοι των ορεινών και μειονεκτικών μας περιοχών, εξαιτίας και της αύξησης στις τιμές των καυσίμων, αλλά βεβαίως και λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούν».

Παραδείγματος χάριν, ένα ζεύγος συνταξιούχων, το οποίο διέμενε σε μια κοινότητα υψομέτρου μεταξύ 800-1,000 μ. και λάμβανε μέχρι σήμερα 395 ευρώ επίδομα, θα έχει να λαμβάνει πρόσθετο επίδομα για φέτος 198 ευρώ.

Ένα νεαρό ζευγάρι με τρία τέκνα, το οποίο λάμβανε 1,050 ευρώ ως επίδομα στην ορεινή περιοχή, θα έχει λαμβάνειν για φέτος έκτακτο επίδομα πρόσθετα άλλα 525 ευρώ, σημειώνεται.

Η ανακοίνωση τονίζει ότι «η στήριξη της Κυβέρνησης είναι έμπρακτη, είναι γενναιόδωρη, ακριβώς γιατί θέλουμε να συνδράμουμε ιδιαίτερα τους διαμένοντες στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές».

Με τη συγκεκριμένη πολιτική επωφελούνται 19.000 δικαιούχοι ή 7.500 νοικοκυριά σε 110 κοινότητες των ορεινών μας περιοχών, καταλήγει η ανακοίνωση.