Ζητά σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου ο ΔΗΣΥ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Πύλα

1B6AE40F 0BAA 45DD 9EA0 066B9263CB10

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Πύλα.

Ο ΔΗΣΥ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι έχει δραστηριοποιηθεί στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο και σήμερα θα αποσταλεί και γραπτή επιστολή στον Πρόεδρο και τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ζητώντας τη συνεχή υποστήριξή τους.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Η προσπάθεια δημιουργίας νέων τετελεσμένων στην Πύλα, απαιτεί την ενεργοποίηση όλων μας για την αποτροπή της αλλαγής του στάτους κβο. Η κυβέρνηση οφείλει να συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα πολιτικά και διπλωματικά μέτρα για την αντιμετώπιση των έκνομων ενεργειών της κατοχικής δύναμης.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει ήδη δραστηριοποιηθεί στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο και σήμερα θα αποσταλεί και γραπτή επιστολή στον Πρόεδρο και τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ζητώντας τη συνεχή υποστήριξή τους. Διαπιστώνουμε ήδη μια γενικευμένη αντίδραση η οποία θα πρέπει να κλιμακωθεί τις επόμενες -κρίσιμες- μέρες. Είναι γι’ αυτό που θεωρούμε αναγκαία την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου.

Σθεναρή ήταν και πρέπει να παραμείνει η στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, κάτι το οποίο σημειώνουμε με ικανοποίηση. Ευελπιστούμε ότι σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα εκδηλώσει ομόφωνα την αντίδρασή του κατά των παράνομων ενεργειών και ότι θα καταδικάσει την επίθεση κατά της Ειρηνευτικής Δύναμης.

Επαναλαμβάνουμε πως, παράλληλα με τις προσπάθειες αποτροπής νέων τετελεσμένων, οφείλουμε να εργαστούμε με επιμονή για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου λύσης.