Με επιτυχία η συμμετοχή του Δήμου Σωτήρας στην εκστρατεία “Let’s Do it Cyprus 2014 – Καθαρίζουμε την Κύπρο σε μια μέρα”

a1 9 Νέα Αμμοχώστου
a1 67 Νέα Αμμοχώστου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Δήμου Σωτήρας στην παγκύπρια εθελοντική εκστρατεία “Let’s Do it Cyprus 2014 – Καθαρίζουμε την Κύπρο σε μια μέρα”, η οποία διεξήχθη την περασμένη Κυριακή, 6 Απριλίου στο παραλιακό μέτωπο Σωτήρας.

Στην εκστρατεία συμμετείχαν μετά από δική τους εθελοντική παράκληση η Ομάδα Εθελοντών του Γυμνασίου Ειρήνης και Ελευθερίας με μαθητές από τη Σωτήρα και η Νεανική Χορωδία “Μικροί Ρεμπέτες”, παρέα με γονείς, δασκάλους, καθηγητές, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρας, καθώς και τον Δήμαρχο Σωτήρας, κ. Γεώργιο Τάκκα. Στην εκστρατεία εκπροσωπήθηκε, και το Vespa Club Di Famagusta με τον Πρόεδρό του, Λούη Λοΐζου να αναλαμβάνει και τον συντονισμό της καθαριότητας με βοηθό συντονιστή τον εθελοντή, Άντρο Ιωάννου.

Από την εκστρατεία καθαριότητας περισυλλέγησαν δεκάδες σακούλες σκουπιδιών από την παραλιακή περιοχή Αγίας Θέκλας. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Σωτήρας, κ. Γεώργιος Τάκκας ανέφερε πως η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μία σημαντική προσπάθεια να εμπεδώσουμε την αξία της καθαριότητας αλλά και της ανακύκλωσης. Ανέφερε, επίσης, πως η εθελοντική παρουσία ήταν αξιέπαινη, με τους μικρούς και μεγάλους εθελοντές του Δήμου μας να αποδεικνύουν την αγάπη τους για το περιβάλλον.

a 57 Νέα Αμμοχώστου

25541 κιλά σκουπίδια και 7000 κιλά ανακυκλώσιμα περισυνελέγησαν παγκύπρια κατά την εκστρατεία Let’s do it Cyprus!

Συνολικά 25541 Kg σύμμικτα σκουπίδια και 7000 Kg ανακυκλώσιμα περισυνελέγησαν παγκύπρια από 708 σημεία καθαρισμού, κατά την εκστρατεία Let`s do it Cyprus!- ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, όπως αναφέρθηκε σε δημοσιογραφική διάσκεψη της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Ιωάννας Παναγιώτου.

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ “LETS DO IT CYPRUS”
Το Let’s do it Cyprus! μετά από την επιτυχή πρώτη παγκύπρια εκστρατεία στις 29 Σεπτεμβρίου του 2012 και τη συμμετοχή περίπου 4000 εθελοντών διοργανώθηκε ξανά στις 6 Απριλίου του 2014 από το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και την Ομάδα Let’s do it Cyprus!

Το «Let’s do it Cyprus! – ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ» αποτελεί την πιο μεγάλη περιβαλλοντική εκστρατεία που έγινε μέχρι σήμερα στην Κύπρο.

Στην φετινή εκστρατεία συμμετείχαν 9717 εθελοντές. Συμμετείχαν 119 Δήμοι και Κοινότητες και 220 Οργανωμένα Σύνολα {28 κυνηγετικοί σύλλογοι, 23 Κυβερνητικά Τμήματα, τρία πολιτικά κόμματα (ΔΗΣΥ, ΕΔΕΚ, Κίνημα Οικολόγων) και 166 Περιβαλλοντικές και εθελοντικές οργανώσεις, εταιρείες και οργανισμοί}. Επίσης συμμετείχαν 1331 εθνοφρουροί.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου της κ. Παναγιώτου, “η συμμετοχή όλων υπήρξε κομβική αφού ουσιαστικά η επιτυχία της εκστρατείας στηρίχθηκε στον εθελοντισμό και στην αγάπη όλων μας για το περιβάλλον και την Κύπρο μας”.

Το Let’s do it Cyprus! είναι μέρος της καμπάνιας Let’s do it World! μίας παγκόσμιας εκστρατείας καθαρισμού, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια.