Νέα επική ανατροπή της Manchester United (video)

a 32
a 5187Στο +7 από την Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται πλέον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία μετά από ένα φοβερό παιχνίδι στο «Ολντ Τράφορντ» με επτά γκολ, τρία δοκάρια και αμέτρητες χαμένες ευκαιρίες (σ.σ. ειδικά για τους γηπεδούχους), κατάφερε να κερδίσει (4-3) την Νιούκαστλ, για την 19η αγωνιστική της Premier League.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είδαν τρεις φορές τους «ανθρακωρύχους» να παίρνουν κεφάλι στο σκορ, όμως ασκώντας ασφυκτική πίεση στο δεύτερο μισό της επανάληψης, κατάφεραν στο 90′ με… λυτρωτή τον Τσιτσαρίτο να «κλέψουν» ένα σπουδαίο «τρίποντο» το οποίο έκανε τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον να πανηγυρίζει σαν μικρό παιδί! Ετσι μετά την ήττα της Σίτι από την Σάντερλαντ εκτός έδρας με 0-1, η Γιουνάιτεντ βρίσκεται πλέον στο +7 (46β. έναντι 39)!

Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό, παρά το γεγονός ότι σε όλη σχεδόν τη διάρκεια έβρεχε καταρρακτωδώς. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε ο Περτς μόλις 4ο λεπτό, με τον Εβανς να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 25′

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Νιούκαστλ πήρε για δεύτερο φορά το προβάδισμα, με σκόρερ τον… Εβανς, ο οποίος σημείωσε αυτογκόλ! Αρχικά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ, όμως μετά από διαβουλεύσεις με τον επόπτη, αποφάσισε να το κατακυρώσει κανονικά. Το ημίχρονο έληξε με το 1-2 υπέρ των φιλοξενούμενων, όμως 13 λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης (58′), ο Εβρά ισοφάρισε σε 2-2.

Η Γιουνάιτεντ άρχισε να αυξάνει την πίεσή της σταδιακά, ωστόσο η Νιούκαστλ που ήταν πάντοτε απειλητική κατάφερε με στο 68′ με τον Παπίς Σισέ να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ (2-3). Εκτοτε και ως το τέλος της αναμέτρησης, η ομάδα του Φέργκιουσον άρχισε να επιτίθεται κατά… κύματα και ήδη μέσα σε τρία λεπτά είχε καταφέρει να φέρει και πάλι το παιχνίδι στα ίσα με τον Φαν Πέρσι (71′).

Στο 79′ ο πρώην παίκτης της Αρσεναλ, έχασε τεράστια ευκαιρία με ένα διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή που έφυγε δίπλα από αριστερό δοκάρι, ενώ λίγο αργότερα ο Τσιτσαρίτο είχε δοκάρι με κεφαλιά έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Βαλέντσια.

Στο 85′ η Νιούκαστλ λίγο έλειψε να πάρει για τέταρτη φορά το προβάδισμα καθώς ο Αμεόμπι έστειλε στο 85′ τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Ντε Χέα. Τελικά μίλησε ο… νόμος του «Ολντ Τράφορντ» καθώς στο 90′ μετά από σέντρα-διαβήτη του Κάρικ ο Τσιτσαρίτο με κοντινή προβολή νίκησε τον Κρουλ για το τελικό 4-3!

Να σημειωθεί ότι δοκάρι είχαμε και στο 39′ με τον Σίμπσον. Οσο για τη Νιούκαστλ, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει αυτή τη φορά μέσα στην Γιουνάιτεντ, τότε πολύ δύσκολα θα καταφέρει κάποια άλλη φορά. Σημειώνουμε ότι η τελευταία της νίκη μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» χρονολογείται από το 1972!