Αγώνας Ταχύτητας METZELER ROAD RACE

a 64
a 2790

Του Ζαννέτου Κουμάση:

Με επιτυχία διεξήχθη ο τρίτος αγώνας Ταχύτητας του πρωταθλήματος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας από τη τοπική Λέσχη Αμμοχώστου.

Παρόλο το βροχερό καιρό του Σαββάτου, μια ηλιόλουστη Κυριακή περίμενε τους αναβάτες και θεατές να απολαύουν μάχες σε όλες τις κατηγορίες όμορφη πίστα Achna speedway.

Στη κατηγορία στοκ 600 δέσποζε η συμμέτοχη του Keith Amor ο οποίος συμμετέχει σε αγώνες ευρωπαϊκού και παγκοσμίου επίπεδου με νίκες και βάθρα σε αγώνες superbikes και στο ΤΤ isle of man. Ο εν λόγο αγώνας θεωρείτε ο ποιο επικίνδυνος στο κόσμο αφού διεξάγετε στους δημόσιους δρόμους του νησιού, ο Keith Amor τερμάτισε τρίτος το 2011. Στο πρώτο σκέλος ο Keith που βρισκόταν στη τρίτη θέση στη γραμμή εκκίνησης, κατάφερε στη πρώτη στροφή να περάσει το Γιώργο Κυριάκου και να βρεθεί πίσω από το πρωταθλητή μας Λαμπρού Ιάκωβο. Στο τρίτο γύρο του αγώνα μια πτώση του Κυριάκου έφερε το Γιάννο Σάββα στη τρίτη θέση σε απόσταση αναπνοής από το Keith, για μερικούς γύρους βρέθηκε πολύ κοντά χωρίς όμως να μπορέσει να τον απειλήσει.

Ο αγώνας απέκτησε το ενδιαφέρον που όλοι ανάμεναν για τη πρώτη θέση στο μέσο του αγώνα, όταν ο Keith οδήγησε γρήγορα και επιθετικά, προσπαθώντας να πιάσει το πρωταθλητή μας χωρίς να τα καταφέρνει, ο Λαμπρού με σταθερό γυρολόγιο και χωρίς λάθη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κατάφερε να κρατήσει πίσω του το « Δάσκαλο» και να διατηρήσει μια διάφορα ασφαλείας. Στη τέταρτη θέση βρέθηκε ο Θεόδωρος Ταλιαδώρος στην πέμπτη ο Κυριακός Καβάζης, στην έκτη και εβδόμη ο Michael Peter και ο Δημήτρης Κανάρης αντίστοιχα.

Στο δεύτερο σκέλος ο Λαμπρού εκκινώντας πάλι από τη πρώτη θέση έκανε ένα καταπληκτικό αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος, ο Keith προσπάθησε να πιέσει και να πιάσει τον πρωταθλητή μας προς το τέλος του αγώνα χωρίς όμως να μπορέσει να περάσει στη πρώτη θέση. Ο Γιάννος Σάββας βρέθηκε στη τρίτη θέση σε ένα μοναχικό αγώνα γράφοντας πολύ κάλους γύρους με υποσχέσεις. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Κυριάκος Καβάζη στη 5η ο Θεόδωρος Ταλιαδωρος 6η ο Michael Peter και στην 7η ο Δημήτρης Κανάρη.

Στη κατηγορία super stock 1000 ο Αντρέας Κάττος επιβλήθηκε του Ευαγόρα Ευαγόρου και Μάριου Πετρίδη και στα δυο σκέλη αντίστοιχα, αφού κράτησε την πρώτη θέση από την αρχή μέχρι το τέλος, χωρίς να δεχτεί πίεση από τους αντιπάλους του. Ο Αντώνης Μουζουρόπουλος (δάσκαλος στο επάγγελμα) βρέθηκε στη τρίτη θέση στην αρχή του πρώτου σκέλους πιέζοντας τον Ευαγόρου, η προσπάθεια του όμως αυτή είχε ως αποτέλεσμα μιας εντυπωσιακής πτώσης, ως εκ τούτου να μην μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα, ούτε να εκκινήσει στο δεύτερο σκέλος αφού η μοτοσικλέτα του δέχθηκε αρκετά κτυπήματα. Ο Νίκος Στυλιανού συμπλήρωσε την τετράδα στην κατηγορία.

Η Κατηγορία OPEN έμελλε να είναι η πιο εντυπωσιακή αφού κράτησε τους θεατές σε αγωνία από την αρχή μέχρι το τέλος. Στο πρώτο σκέλος ο Γιώργος Κατσιάρης έκανε μια εντυπωσιακή εκκίνηση από τη δεύτερη θέση, περνώντας πρώτος στη πρώτη στροφή, ο Έσερ Χάρπερ κλείνοντας την πόρτα στην εσωτερική της επόμενης, είχε ως αποτέλεσμα οι αναβάτες να έρθουν σε επαφή στέλνοντας το Κατσαρή εκτός πίστας και να οδηγεί από την τελευταία θέση. Η δράση για την πρώτη θέση συνεχίστηκε αφού ο Μιχάλης Κοντοπυργος πλησίασε τον πρωτοπόρο στα μισά του αγώνα και βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής, χωρίς όμως να καταφέρνει να περάσει μπροστά. Ο Παναγιώτης Κλαδευτήρας οδήγησε στη τρίτη θέση σε ένα μοναχικό αγώνα ο Πανίκος Καλογήρου και Γιώργος Αττιπάς έδωσαν μάχες για την τέταρτη θέση αφού τους χώριζαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα μόλις 0,5 δευτερόλεπτα με επικράτηση του Καλογήρου. Στις πίσω θέσεις ο Παναγιώτης Πέτρου και ο Γιώργος Βένετης έδωσαν τις δίκες τους μάχες.

Στο δεύτερο σκέλος της εκκίνησης πήρε ο Παναγιώτης Κλαδευτήρας ακολουθημένος από το Μιχάλη Κοντόπυργο η μάχη για τη πρώτη θέση πήρε φωτιά αφού ο δεύτερος βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής και με συνεχείς επιθέσεις προσπάθησε για 15 γύρους να περάσει στην πρωτοπορία. Η μάχη κράτησε μέχρι το τέλος αφού τους δυο αναβάτες χώρισαν μόλις 0,175 δευτερόλεπτα. Με μόλις 1,154 δευτερόλεπτα ποιο πίσω στη τρίτη θέση βρέθηκε ο Εσέρ με τέταρτο το Κατσιάρη 0,5 πιο δευτερόλεπτα πίσω να πιέζει χωρίς αποτέλεσμα. Την οκτάδα συμπλήρωσαν οι Πετρου, Καλογήρου , Βενετης και Αττιπάς .

Στην Κατηγορία Μόταρτ ο Ιωάννης Καβάζης εύκολα πήρε τη νίκη από τους αντίπαλους του αφού δεν απειλήθηκε από κανένα, στη δεύτερη βρέθηκε Mehmet Silahsor στη τρίτη ο Δημήτρης Μεΐτανης και στην τέταρτη o Serdar Nergis.

Επόμενος αγώνας 06-4-14.