Μήνυμα Γενικού Εφόρου Προσκόπων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης

proskopo1 22 Φεβρουαρίου, Εθελοντισμός, Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης, Προσκοπισμός, Σώμα Προσκόπων Κύπρου

Κάθε 22 Φεβρουαρίου ανανεώνουμε αυτή την υπόσχεση σε μια συνεχή προσπάθεια για βελτίωση με στόχο να φτάσουμε όσο το δυνατό σε ψηλότερα μονοπάτια αρετής, μια προσπάθεια που αποτυπώνεται μέσα από τις δύο λέξεις του αρχαίου ρητού «Αιέν Αριστεύειν», αναφέρει σε μήνυμά του ο Γενικός Έφορος του Σώματος Προσκόπων Κύπρου Μάριος Χρίστου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Σκέψης στις 22 Φεβρουαρίου.

«Απευθυνόμενος ειδικά στους Προσκόπους μας, τα παιδιά που περήφανα φορούν το προσκοπικό μαντήλι στο λαιμό τους, τους καλώ μαζί με την ανανέωση της Προσκοπικής μας Υπόσχεσης και έχοντας ως οδηγό το Νόμο των Προσκόπων, να συνεχίσουμε μαζί, μέσα από τις απλές πράξεις της καθημερινότητάς μας, να δημιουργούμε ένα καλύτερο κόσμο», αναφέρει.

Είπε επίσης ότι πριν από 75 χρόνια, σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες από σήμερα, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα κατάφερε να νικήσει την έχθρα και το μίσος του πολέμου στο ίδιο το πεδίο της μάχης.

«Τώρα που ο πλανήτης μας είναι πολύ διαφορετικός, μπορούμε να δημιουργήσουμε, πιο εύκολα ένα καλύτερο κόσμο, γιατί εμείς οι άνθρωποι είμαστε ο κόσμος. Ο κάθε ένας από εμάς αποτελεί ένα κομμάτι του κόσμου. Αλλάζοντας ο καθένας μας, που αποτελεί ένα κομμάτι του κόσμου, αλλάζει μαζί και ολόκληρος ο κόσμος, κάνοντας ένα μικρό έστω βήμα προς το καλύτερο.  Αυτό είναι κάτι που ως Πρόσκοποι έχουμε καθημερινά ως βίωμα και πράξη μας με μια υπόσχεση που δώσαμε: Να αφήσουμε αυτό τον κόσμο καλύτερο απ’ ότι τον βρήκαμε», σημειώνει.

Αναφέρει ακόμα ότι οι Πρόσκοποι ακόμα και μέσα σε συνθήκες πολέμου και καταστροφής, βρίσκουν τη δύναμη να αναγνωρίσουν και αν μπορούν να προστατεύσουν κάθε άλλο Πρόσκοπο, έστω και αν αυτός βρίσκεται στο εχθρικό στρατόπεδο.

«Γιατί μάθαμε να ζούμε και να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα, γιατί γνωρίζουμε ότι ένας Πρόσκοπος είναι πάντα Πρόσκοπος», καταλήγει.