Υπέρ της επιστροφής των Βαρωσίων τάσσονται oι Τ/κ καταστηματάρχες της κατεχόμενης πόλης

a 49 Ειδήσεις
a 3841 ΕιδήσειςΥπέρ της επιστροφής της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους ιδιοκτήτες της τάσσονται οι καταστηματάρχες της εντός των τειχών κατεχόμενης πόλης.

Σύμφωνα με την χθεσινή «Χαβαντίς», οι καταστηματάρχες που μίλησαν στην εφημερίδα εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξή τους στην τ/κ «πρωτοβουλία για την Αμμόχωστο», η οποία ιδρύθηκε με στόχο την παραγωγή ενός «σχεδίου ειρήνης» για την Κύπρο και κρατά συνεχώς στην ημερήσια διάταξη την πρόταση για την επιστροφή των Βαρωσίων στους Ε/κ ιδιοκτήτες της, όπως αναφέρεται.

Σε δηλώσεις τους στο «Χαβαντίς» οι καταστηματάρχες παραπονέθηκαν ότι για πολύ καιρό τώρα κλείνουν τα καταστήματά τους χωρίς καν να κάνουν έστω μια ημερήσια πώληση και πρόσθεσαν ότι ανυπόμονα περιμένουν για το άνοιγμα των Βαρωσίων εδώ και 40 χρόνια.

«Ας ανοίξουν τα Βαρώσια ανεξάρτητα από το ποιος έχει τον έλεγχο» δήλωσαν οι καταστηματάρχες και εξέφρασαν την άποψη ότι η εξέλιξη αυτή θα συμβάλει στη βελτίωση όχι μόνο της περιοχής τους και της κατεχόμενης Αμμοχώστου, αλλά και για την οικονομία της ψευδοκράτους. Το άνοιγμα των Βαρωσίων και η επιστροφή του στους νόμιμους ιδιοκτήτες του, σημείωσαν, θα δημιουργήσει ικανοποίηση και στις δύο πλευρές και θα αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα προς την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ