O Ντρογκμπά τιμώρησε τους Καταλανούς (βίντεο)

a 180
a 7162

Σε έναν ημιτελικό που παιζόταν όχι μόνο το μισό κομμάτι της πρόκρισης στον τελικό του Champions League, αλλά και η περηφάνια της Τσέλσι, οι Λονδρέζοι κατάφεραν να επικρατήσουν της Μπαρτσελόνα με 1-0, στο “Στάμφορντ Μπριτζ”… 

Το γκολ της νίκης για τους “μπλε” πέτυχε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, παίρνοντας το… αίμα του πίσω, για τον χαμένο ημιτελικό του 2009, εκεί που ίσως να ένιωσε πιο αδικημένος από ποτέ, στη διαιτησία που έγινε… καραμέλα, στα χείλη αρκετών εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η Μπαρτσελόνα μπορεί δικαίως να τα βάζει με την τύχη της, καθώς θα μπορούσε να είχε φύγει ακόμα και με τη νίκη από το Λονδίνο, ωστόσο έπεσε πάνω σε έναν εκπληκτικό Τσεχ, που έκανε σπουδαίες επεμβάσεις, αλλά και στα δοκάρια του, τα οποία κράτησαν την Τσέλσι “ζωντανή”.

Ο αγώνας

Η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη μέσα στον αγωνιστικό χώρο από την αρχή του αγώνα, και “άγγιξε” το γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, με τον Αλέξις Σάντσες να μην τελειώνει σωστά τη φάση, έπειτα από εξαιρετική πάσα του Μέσι, ο οποίος τον έβγαλε τετ-α-τετ με τον Τσεχ.

Ο Χιλιανός επιθετικός πλάσαρε με την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Τσέχου γκολκίπερ, ενώ η “πολιορκία” συνεχίστηκε, με τον Ινιέστα και τον Φάμπρεγας σε διπλή προσπάθεια να αποτυγχάνουν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ινιέστα σούταρε, ο Τσεχ απέκρουσε, και στο “ριμπάουντ” ο Φάμπρεγας δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο ποδόσφαιρο, η δικαιοσύνη δεν υφίσταται. Και η μπάλα φροντίζει να το αποδεικνύει, κατ’ εξακολούθηση.

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο τελείωμα από το ύψος του πέναλτι.

Στο δεύτερο μέρος η Μπαρτσελόνα “ανέβασε στροφές”.

Ο Αντριάνο έπιασε ωραίο σουτ, όμως ο Πετρ Τσεχ με εκπληκτική επέμβαση κράτησε το μηδέν στην άμυνα, για να έρθει ο Σάντσες και να χάσει ακόμα μία ευκαιρία λίγο αργότερα.

Ο Κάρλες Πουγιόλ έπιασε στο 87′ γυριστή κεφαλιά όμως ο Τσεχ ήταν και πάλι παρών, για να έρθει το αποκορύφωμα της… ατυχίας για την Μπαρτσελόνα, δίνοντας το δικαίωμα στους δεισιδαίμονες να πουν πως η Τσέλσι ήταν… ευλογημένη, από κάποια ανώτερη δύναμη.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Πέδρο έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Τσεχ, και σε μία “χρυσή ευκαιρία”, ο Μπουσκέτς, σούταρε για να στείλει την μπάλα άουτ, προς τεράστια απογοήτευση του Πεπ Γουαρδιόλα και του επιτελείου του.

Πλέον όλα παίζονται στο “Καμπ Νου”. Εκεί που η Τσέλσι θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το υπέρ της 1-0, όμως δύσκολα θα είναι ξανά τόσο τυχερή.

Челси – Барселона 1:0 από FootballKing2192
Πηγή: woop.gr