«Οι εμβολιασμοί μείωσαν τις εισαγωγές ηλικιωμένων από ιδρύματα στο Νοσοκομείο Αναφοράς» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας δίνει ανάσες στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Στιγμιότυπο 2020 11 09 10.38.27 1 Coronavirus, exclusive, Αμαλία Χατζηγιάννη, Νοσοκομείο Αναφοράς

Ευχάριστα τα νέα από το Νοσοκομείο Αναφοράς.

Μειωμένος φαίνεται ότι είναι ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείου Αμμοχώστου, ως αποτέλεσμα της βελτιωμένης επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.

Σε παρέμβαση της στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» η Διευθύντρια του Νοσοκομείου, Δρ Αμαλία Χατζηγιάννη, ανέφερε ότι σήμερα νοσηλεύονται μόλις 38 ασθενείς, εκ των οποίων οι 3 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Την ίδια ώρα, 3 ασθενείς νοσηλεύονται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ενώ χθες ήταν 5.

Μάλιστα, σημείωσε ότι εντός της ημέρας αναμένεται να δοθούν πέντε με έξι εξιτήρια κάτι το οποίο θα μειώσει τον αριθμό των νοσηλευόμενων στους 33, όπως εκτιμάται.

Ευχάριστο είναι και το γεγονός ότι μειώθηκαν οι εισαγωγές ηλικιωμένων από ιδρύματα και στέγες, γεγονός το οποίο η κυρία Χατζηγιάννη αποδίδει στους εμβολιασμούς.

«Μόνο ένας ασθενείς από τους νοσηλευόμενους στο Νοσοκομείο Αναφοράς προέρχεται από ίδρυμα.. οι εμβολιασμοί έχουν μειώσει τα κρούσματα σε ιδρύματα», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παίρνει ανάσες το Νοσοκομείο Αναφοράς

Στο σημείο αυτό η Δρ Χατζηγιάννη δήλωσε ότι η βελτιωμένη εικόνα της Κύπρου ανακουφίζει τον κόσμο και δίνει ανάσες στο Νοσοκομείο Ανφοράς.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να χαλαρώνουμε υπερβολικά ώστε να κρατήσουμε αυτήν την ωραία εικόνα και τους επόμενους μήνες. Εξάλλου, ανέφερε ότι στο νοσοκομείο γίνονται ακόμα εισαγωγές και νεαρών ατόμων, κάτι το οποίο μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και να προστατεύουμε τους εαυτούς μας, αφού ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις.

«Έχουμε μπει σε μια ροή εργασίας, η οποία θεωρείται για εμάς πλέον δεδομένη. Ο κόσμος δουλεύει με τον ίδιο ζήλο, οι ασθενείς είναι ευχαριστημένοι», διαβεβαίωσε η κυρία Χατζηγιάννη.

Πηγή: Αντ1