ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Μπάζα, ελαστικά και πλαστικά “ψάρεψαν” απο το αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Τριάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

katharismos thalaswn exclusive, αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Τριάδας, Εκστρατεία Καθαριότητας, Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Αλιέων

Μισό τόνο σκουπίδια μάζεψαν από τον βυθό του αλιευτικού καταφυγίου Αγίας Τριάδας οι δύτες του συνδέσμου ερασιτεχνών αλιέων.

Στο πλαίσιο εκστρατείας καθαριότητας που πραγματοποιήθηκε χθες, δύτες έβγαλαν από τον βυθό του αλιευτικού καταφυγίου λάστιχα, μπάζα, πλαστικά, ακόμη και μπαταρίες μηχανών. Τα αποτελέσματα σοκάρουν, αποδεικνύοντας πως ο άνθρωπος συνεχίζει να μολύνει τις θάλασσες, αφήνοντας πίσω του μεγάλο οικολογικό αποτύπωμα.

Την προσπάθεια των δυτών εξήρε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, ο οποίος τόνισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό που τέτοιες μέρες, κάποια άτομα να αφιερώνουν ώρες από το χρόνο τους για να προβαίνουν σε εκστρατεία καθαριότητας.

”Θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε, ανέφερε ο δήμαρχος, πως όταν πετάμε αντικείμενα, είτε στη θάλασσα είτε στη ξηρά, πρέπει να το σκεφτόμαστε δέκα φορές και όχι μία, ότι κάποιος πρέπει να τα μαζέψει για να μην καταλήγει στο δικό μας σώμα, μέσω της τροφικής αλυσίδας”.

Για τη δράση του συνδέσμου Ερασιτεχνών Αλιείας Ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου μίλησε ο πρόεδρος του Πασχάλη Αδάμου, λέγοντας πως κάθε χρόνο διοργανώνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

“Κάποτε είναι στο λιμάνι, είπε, κάποτε είναι μέσα στη θάλασσα, κάποτε είναι για καταπολέμηση του λαγοκέφαλου και πιστεύουμε ότι με αυτές τις εκδηλώσεις βοηθούμε και εμείς να έχουμε το θαλάσσιο περιβάλλον μας καθαρό.””

Ο Σύνδεσμος αριθμεί γύρω στα 40 – 45 μέλη και συνεχώς εγγράφονται νέα μέλη διότι ο Σύνδεσμος πλέον καλύπτει όλη την επαρχία της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Τριάδος υπάρχουν περίπου 100 βάρκες. Την πρωτοβουλία καθαρισμού του αλιευτικού καταφυγίου στήριξαν ο Δήμος Παραλιμνίου και το Τμήμα Αλιείας.

Famagusta.News