Σκοτώθηκε ο πρώην τερματοφύλακας της ΕΝΠ Petar Milosevski

a 90 Νέα Αμμοχώστου
a 2652 Νέα Αμμοχώστου

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου Petar Milosevski έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στη χώρα του.

Σε ανακοίνωση της, η ΕΝΠ εκφράζει τη βαθιά θλίψη για τον άδικο χαμό του επί σειρά ετών τερματοφύλακα της ομάδας, και εκφράζει, παράλληλα, τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

«Είναι πολύ δύσκολο να το χωρέσει ο ανθρώπινος νους. Ο αγαπητός σε όλους μας Petar Milosevski, ο άνθρωπος με τη μεγάλη καρδιά και το χαμόγελο στα χείλη, ο άνθρωπος που αγάπησε αληθινά την ομάδα μας και καθημερινά επικοινωνούσε μαζί μας για να μάθει τα νέα της ομάδας και να δώσει θάρρος για συνέχιση των προσδοκιών μας, έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή και άφησε το ποδόσφαιρο ορφανό. Καλό Ταξίδι φίλε Petar. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει», αναφέρει.

Η Αναγέννηση Δερύνειας, σε ανακοίνωση της, επίσης εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Petar Milosevski, καθώς και στην μεγάλη οικογένεια της ΕΝΠ.

Σε παλαιότερη ανακοίνωση της ΕΝΠ αναφέρεται ότι στο Παραλίμνι όλος ο κόσμος τον αναγνώριζε και τον σεβόταν, αφού έχει αντιληφθεί πλήρως την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, πέραν από το μεγάλο του ταλέντο.

Ο Δήμος Παραλιμνίου τον είχε βραβεύσει σαν «Άνθρωπο της χρονιάς 2011».

Ο Πέταρ γεννήθηκε στη Μπιτόλα, στις 6 Δεκεμβρίου 1973. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Μπελίστερ Βιτόλα, για να ενταχθεί στη συνέχεια στη Βαρντάρ Σκοπίων, όπου και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Το 1998 μετακομίζει στην Τουρκία, για να αγωνιστεί στην 6 φορές πρωταθλήτρια Τράνσοσπορ. Κατάφερε με τα χρώματα της ομάδας του, να αγωνιστεί δύο φορές στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Τρία χρόνια μετά, μετακομίζει σε μια άλλη τουρκική ομάδα, τη Μαλάτιασπορτ, όπου παραμένει για άλλα τρία χρόνια, με μια συμμετοχή στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο τελευταίος του χρόνος στην Τουρκία τον βρίσκει σε μια τρίτη ομάδα, την Σέμπασπορτς, όπου ένας τραυματισμός τον αφήνει πίσω σε συμμετοχές. Έτσι το 2005, αποφασίζει να συνεχίσει την καριέρα του στην Κύπρο και στο Παραλίμνι. Μέχρι τα 36 του χρόνια, εξακολουθούσε να καλείται στην Εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ οι διεθνείς συμμετοχές του, έφτασαν γύρω στις 60.

Ήταν παντρεμένος με την Ιρένα, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, την Εύα και το Λάζαρ.