ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Σάκης Ρουβάς και πάλι στη Σωτήρα (photos)

a 90 Ειδήσεις
a 3207 Ειδήσεις

Μια υπέροχη έκπληξη περίμενε χθες, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013, τα παιδιά, τους δασκάλους και τους γονείς του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Σωτήρας. Λίγο πριν τις μία το μεσημέρι έφτασε στις εγκαταστάσεις του σχολείου ο κορυφαίος Έλληνας καλλιτέχνης Σάκης Ρουβάς.

Τα παιδιά τον υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά κι ενθουσιασμό τραγουδώντας το τραγούδι του “Γινόμαστε καλύτεροι” κι ένωσαν μαζί του τις φωνές τους σε χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στη συνέχεια παρακολούθησε χριστουγεννιάτικα χορευτικά από τους μικρούς του φίλους και έβαλε τη δική του πινελιά στη ζωγραφιά που έφτιαξαν στην αίθουσα “Φιλίας κι Επικοινωνίας” εθελοντές ζωγράφοι, παιδιά και εκπαιδευτικοί.

Ο Σάκης Ρουβάς ο οποίος είναι και ο πρώτος επίσημος εθελοντής του προγράμματος κοινωνικής εταιρικής ευθύνης και έμπρακτης προσφοράς, «Συμμετοχή» της εταιρείας Χαραλαμπίδης – Κρίστης, βρέθηκε στο Β΄ Σωτήρας στο πλαίσιο της υλοποίησης της βραβευθείσας πρότασης της σχολικής μονάδας «Δημιουργούμε το περιβάλλον του σχολείου μας με συνεργασία και αγάπη – Ζούμε και μαθαίνουμε με υγεία» στο διαγωνισμό «Συμμετέχω, Δρω και Αλλάζω το σχολικό περιβάλλον για πιο υγιή ζωή» με το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ, κατά τη σχολική χρονιά 2012-2013.

Ειδικότερα το σκεπτικό της βραβευθείσας πρότασης προσβλέπει στη δημιουργία ενός χώρου στον οποίο παιδιά, γονείς, γιαγιάδες, παππούδες και εκπαιδευτικοί θα βιώνουν έναν υγιή τρόπο ζωής. Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να δημιουργηθεί ένας τέτοιος χώρος (εσωτερικός και εξωτερικός) για να δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να καλλιεργούν τα δικά τους βιολογικά λαχανικά και άνθη, να δημιουργούν το δικό τους λίπασμα, να ανακυκλώνουν, να τρέφονται υγιεινά, να κοσμούν τους χώρους τους με καλαισθησία, καθώς θα επικοινωνούν με ηρεμία, αγάπη, σύμπνοια και συνεργασία.

Για το σκοπό αυτό, με εθελοντική εργασία από μέλη του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων έχει αναδιαμορφωθεί η υφιστάμενη αίθουσα Οικιακής Οικονομίας σε παράλληλη αίθουσα Φιλίας, Επικοινωνίας και Συναισθημάτων, όπου θα ετοιμάζεται υγιεινό πρόγευμα με πρωτοβουλία, σχεδιασμό και οργάνωση από τα ίδια τα παιδιά και την υποστήριξη του Συνδέσμου Γονέων.

Ταυτόχρονα έχει τροχιοδρομηθεί η αξιοποίηση του βορειοανατολικού εξωτερικού χώρου της αίθουσας, ο οποίος αποτελεί μέρος του δάσους του σχολείου στον οποίο θα δημιουργηθεί στεγασμένος χώρος και θα τοποθετηθούν παγκάκια με ενσωματωμένα τραπεζάκια ώστε τα παιδιά να μπορούν να παίζουν επιτραπέζια και άλλα παιχνίδια, να ακούν μουσική και να επικοινωνούν, να επιλύουν τυχόν προσωπικές διαφορές, να αναπτύσσουν νέες φιλίες.

Ως πρεσβευτής της εκστρατείας εθελοντισμού «Συμμετοχή» και με σύνθημά του «Μαζί γινόμαστε καλύτεροι», ο Σάκης Ρουβάς, γνωστός για τη φιλανθρωπική του δράση, μιλώντας στους μαθητές και τις μαθήτριες, τόνισε τη σημασία του εθελοντισμού, της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι με τη συμμετοχή γινόμαστε “όλοι μαζί καλύτεροι”.

Αναμφίβολα η χθεσινή μέρα πρόσφερε μοναδικές κι ανεπανάληπτες στιγμές σε όλους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Σελίδα μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

427 Ειδήσεις

436 Ειδήσεις

451 Ειδήσεις

457 Ειδήσεις

468 Ειδήσεις

472 Ειδήσεις

478 Ειδήσεις

488 Ειδήσεις

494 Ειδήσεις

SotiraNews.com