ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Σωτήρα έχει τη δικιά της μπύρα (photos)

DSC 1392 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
DSC 1392 Ειδήσεις, Νέα ΑμμοχώστουΠρέπει να έχεις αποδείξεις για να πειστείς ότι όταν κάτι γίνεται με αγάπη και με αφοσίωση είναι καταδικασμένο να πετύχει. Μας το απέδειξαν ο Λοΐζος και ο Σταμάτης Χατζηχαραλάμπους στην επίσκεψή μας στο εργοστάσιο παραγωγής μπύρας που -όσο παράξενο κι αν ακούγεται- ξεκίνησε τη λειτουργία του εδώ και λίγο καιρό στη Σωτήρα.

Η λατρεία των δύο αυτών αδελφών για την μπύρα πήρε σάρκα και οστά και με κύριο υποστηρικτή τον πατέρα τους, κύριο Γιώργο, μετουσιώθηκε στο σημερινό εργοστάσιο που βρίσκεται στη Βιομηχανική περιοχή Σωτήρας. Με ένα άκρατο ενθουσιασμό να καθρεφτίζεται στα μάτια τους κάθε φορά που μιλάνε για την αγαπημένη τους μπύρα, οι εμπνευστές της Prime Microbrewery, δείχνουν να διαθέτουν το θάρρος και το σθένος να μπουν στο σκληρό παιχνίδι του ανταγωνισμού, και ιδιαίτερα με ένα προϊόν για το οποίο ο κύπριος καταναλωτής δεν διαθέτει την ανάλογη κουλτούρα.

a 1 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την πορεία της υλοποίησης του έργου τους ήταν πολλά, και ένα από αυτά η Κυπριακή γραφειοκρατία που τους ανάγκασε να περιμένουν πέντε ολόκληρα χρόνια μέχρι την τελική τους έγκριση για την τελειοποίηση του έργου τους.

a1 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ
Αυτό που κάνει την μπίρα Prime να διαφέρει από τις άλλες είναι το ότι αποτελεί δημιούργημα αγάπης, αφοσίωσης αλλά και οικογενειακής υπόθεσης. Ο κύριος Γιώργος Χατζηχαραλάμπους, ως ένας γνήσιος λάτρης της μπίρας αλλά και φανατικός υποστηρικτής του όλου επιχειρήματος, μας διηγήθηκε εμφαντικά πως όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό με τους δύο γιους του περιστρέφονταν πάντα γύρω από την μπίρα. Έτσι, με μία ξεχωριστή κουλτούρα που δεν συναντάς συχνά στην Κύπρο, οι δύο γιοί του, ο Λοΐζος και ο Σταμάτης έκαναν τα όνειρά τους πραγματικότητα, στήνοντας μία ξεχωριστή επιχείρηση.

a2 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Το όλο εγχείρημα της οικογένειας Χατζηχαραλάμπους φαίνεται να αποτελεί κτύπημα στα θεμέλια της μοναδικής -μέχρι πρότινος- κυπριακής μπίρας. Κι αυτό όχι γιατί η PRIME έχει βλέψεις να αποτελέσει το νέο μεγιστάνα της κυπριακής μπίρας. Το αντίθετο μάλιστα. Οι μικροζυθοποιοί ακολουθούν το δικό τους δρόμο παρασκευάζοντας τη γερμανικού τύπου χαμηλής πικράδας Golden, την αγγλικού τύπου έντονου αρωματικού χαρακτήρα Pale και την αμερικάνικη Amber. Όλες θα περιέχουν 4,5% περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Το γευστικό αποτέλεσμα ήταν, κατά την επιτόπια επίσκεψή μας επιτυχημένο, αφού χωρίς να το καταλάβουμε το ένα ποτήρι διαδεχόταν το άλλο και παράλληλα καταλαβαίναμε πως αυτή η μπίρα διέφερε τόσο μα τόσο πολύ από τις άλλες.

a3 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ
Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον των μικροζυθοποιών για τη Σωτήρα δείχνοντας ότι πρώτιστό τους μέλημα είναι η ενδυνάμωση του τοπικιστικού αισθήματος. Ήδη έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για το επερχόμενο Φεστιβάλ Κολοκασιού στα τέλη Αυγούστου όπου θα παρουσιάσουν επίσημα την μπίρα τους. Ο κύριος Γιώργος μάλιστα μας επιφύλαξε και μία έκπληξη. “Θα τολμήσουμε”, μας είπε, “αν υπάρχει η δυνατότητα να παρασκευάσουμε μία special edition της μπίρας μας με πρόσθετη ύλη το κολοκάσι”. Ποιος ξέρει; Θα περιμένουμε με ανυπομονησία την πρότασή του.

a5 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Για όσους θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα την PRIME Microbrewery μπορούν να κάνουν τη βόλτα τους από τη Βιομηχανική περιοχή Σωτήρας ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους: http://primemicrobrewery.com/

a6 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

a7 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

SotiraNews.com