Αυτό είναι το πολυτελές πεντάστερο ξενοδοχείο της Αγίας Θέκλας (photos)

CEB11CEB1CEBDCF84CEB9CC81CEB3CF81CEB1CF86CEBF3 001 Αγία Θέκλα, Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
CEB11CEB1CEBDCF84CEB9CC81CEB3CF81CEB1CF86CEBF3 001 Αγία Θέκλα, Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Θα καταλαμβάνει περισσότερα από 21 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα ανάπτυξης και θα διαθέτει 215 δωμάτια, πολυτελείς επαύλεις και διαμερίσματα, καθώς και 4 εστιατόρια, μπαρ, πολυτελές σπα, πισίνα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και θα λειτουργεί ολόχρονα

Το πρώτο του πεντάστερο ελίτ ξενοδοχείο αποκτά ο Δήμος Σωτήρας στην Αγία Θέκλα. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στον χώρο της τουριστικής βιομηχανίας στην επαρχία Αμμοχώστου. Σύμφωνα με τις πρώτες μακέτες που δημοσίευσε ο όμιλος Giovani, πρόκειται για μια φουτουριστική αρχιτεκτονική προσέγγιση ενός από τα εντυπωσιακότερα έργα που έγιναν ποτέ στον τουριστικό τομέα της χώρας μας.

fromseaeast260716 Αγία Θέκλα, Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Το πεντάστερο ξενοδοχείο θα φέρει το όνομα «Sun City Spa Resort & Residences», θα καταλαμβάνει περισσότερα από 21 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα ανάπτυξης και θα διαθέτει 215 δωμάτια, πολυτελείς επαύλεις και διαμερίσματα, καθώς και 4 εστιατόρια, μπαρ, πολυτελές σπα, πισίνα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και θα λειτουργεί ολόχρονα. Στο συγκρότημα θα φιλοξενηθούν και εστιατόρια διεθνούς εμβέλειας με γνωστά ονόματα από τον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη, καθώς το κομμάτι της ποιοτικής εστίασης ενδιαφέρει πάρα πολύ τον επενδυτή.

CEB12CEB1CEBDCF84CEB9CC81CEB3CF81CEB1CF86CEBF 001 Αγία Θέκλα, Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Τα αναπτυξιακά έργα της περιοχής

Πάντως στην περιοχή, με την προσθήκη της Μαρίνας καθώς και με τα αναπτυξιακά έργα στα οποία προχώρησε ο Δήμος Σωτήρας τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργηθεί ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις, ενώ Κύπριοι και ξένοι επενδυτές κάνουν λόγο για τη «Νέα Αμμόχωστο». Επίσης, επίσημοι κύκλοι έχουν πρόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταθέσουν πρόταση για να ονομαστεί η νέα περιοχή σε «South Coast» και το μοντέλο της να βασίζεται σε υπηρεσίες πολυτελείας με επικέντρωση σε νέες αγορές, τις οποίες μέχρι πρότινος κανείς δεν προσέγγισε. Αυτό ίσως να είναι η αφετηρία για να αλλάξει η εικόνα ολόκληρης της περιοχής.

CEB11CEB1CEBDCF84CEB9CC81CEB3CF81CEB1CF86CEBF Αγία Θέκλα, Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Ικανοποίηση Δημάρχου

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Σωτήρας κ. Γεώργιος Τάκκας εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για το έργο, δηλώνοντας ότι «το όραμα των κατοίκων της Σωτήρας για ανάπτυξη της παραλιακής περιοχής με τη δημιουργία ξενοδοχείων γίνεται πραγματικότητα». Επεσήμανε, παράλληλα, πως ο Δήμος Σωτήρας έχει θέσει ως βασική προϋπόθεση, στο ξενοδοχείο, η πλειοψηφία των εργαζομένων να προέρχεται από τη Σωτήρα, ανοίγοντας ουσιαστικά ολόχρονες θέσεις εργασίας για μεγάλο αριθμό κατοίκων της Σωτήρας. Δήλωσε, παράλληλα, πως ακόμη μια βασική προϋπόθεση που έχει θέσει ο ίδιος σε νέους επενδυτές είναι η κατασκευή ποιοτικών έργων με ξενοδοχεία πέντε αστέρων, κάτι που θα συντελέσει στην ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής.

Προσέθεσε, ακόμη, πως ο Δήμος Σωτήρας θα ξεκινήσει σύντομα το σχέδιο διαμόρφωσης ολόκληρου του παραλιακού μετώπου της Σωτήρας, με έναν ριζικό ανασχεδιασμό, τόσο του τοπίου όσο και της πολεοδομικής ταυτότητας της περιοχής, από την Αγία Θέκλα μέχρι τον ποταμό του Λιοπετρίου, που θα προσδώσει νέα μορφή και ταυτότητα στην περιοχή. Παρά την ανάπτυξη που συντελείται, επεσήμανε ο κ. Τάκκας, είναι βασική πρόθεση του Δήμου όπως διαφυλαχθεί το φυσικό και θαλάσσιο περιβάλλον με έργα ανάπτυξης που δεν θα επεμβαίνουν ούτε στην παραλιακή περιοχή, ούτε και στο φυσικό περιβάλλον του Δήμου της Σωτήρας.

CEB1CEB1CEBDCF84CEB9CC81CEB3CF81CEB1CF86CEBF 001 Αγία Θέκλα, Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

SotiraNews