Ενημέρωση για το θεσμό “Παρατηρητής της Γειτονιάς” για όλη την Επαρχία Αμμοχώστου στη Σωτήρα (photos)

a3 9
a3 40

Οι Δημοτικές και Κοινοτικές Αρχές της Επαρχίας Αμμοχώστου, καθώς και οργανωμένοι φορείς παρευρέθηκαν στο Δημοτικό Μέγαρο Σωτήρας για να ενημερωθούν για τον επιτυχημένο θεσμό του “Παρατηρητή της Γειτονιάς”.

Ο Υπεύθυνος Γραφείου Πρόληψης Εγκλημάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας, κ. Πέτρος Παττούρας, στην παρουσίασή του αναφέρθηκε στην στρατηγική του προγράμματος, κατά το οποίο οι πολίτες έχουν την ευθύνη να παρατηρούν, να εντοπίζουν και να αναφέρουν όχι μόνο εγκληματικές ενέργειες στην περιοχή τους αλλά και οτιδήποτε φαίνεται ύποπτο.

“Το πρόγραμμα αυτό”, όπως είπε ο κ. Παττούρας, “έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα πρόληψης του εγκλήματος, ενδυνάμωση της υπάρχουσας συνεργασίας με την Αστυνομία σε ενιαία βάση και αύξηση με αυτό τον τρόπο του αισθήματος ασφάλειας και μείωση των εγκληματικών ενεργειών”.

Ο τρόπος λειτουργίας του “Παρατηρητή της Γειτονιάς” αποτελείται από άμεση και αδιάκοπη συνεργασία με το Δήμο ή την Κοινότητα, το Γραφείο Πρόληψης Εγκλήματος, τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό, την Κοινοτική Αστυνόμευση, με τους Συντονιστές και τους Παρατηρητές.

Στο τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησαν ερωτήσεις προς τον εισηγητή και απαντήθηκαν ερωτήματα σχετικά με το όλο θέμα. Οι εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών φάνηκαν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την όλη ενημέρωση με αποτέλεσμα την πρόκληση ενδιαφέροντος για την υλοποίηση του θεσμού στην επαρχία μας.

a 79

a1 13

a2 9

a4 6

SotiraNews