Ο Δήμος Σωτήρας τίμησε την Ημέρα των Γραμμάτων (photos)

a2 1 Νέα Αμμοχώστου
a2 56 Νέα Αμμοχώστου

Σε μια κυριολεκτικά κατάμεστη αίθουσα στο Δημαρχείο Σωτήρας, η Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου μας σε συνεργασία με την Εκκλησία Σωτήρας διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά μία επιτυχημένη εκδήλωση αφιερωμένη στα Ελληνικά Γράμματα και τους Τρεις Μεγάλους Ιεράρχες, την περασμένη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου.

Κύριος Ομιλητής ήταν ο Πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και νυν Κοσμήτορας Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ. Χρήστος Θεοφιλίδης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Σωτήρας, κ. Γεώργιος Τάκκας, ο Πρωτοπρεσβύτερος κ. Γεώργιος Ιωάννου και ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Ακολούθως βραβεύθηκαν συνολικά 133 μαθητές που διαμένουν μόνιμα ή κατάγονται από τη Σωτήρα και έχουν αριστεύσει ή έχουν επιτύχει σε σχολικούς διαγωνισμούς. Βραβεύθηκε, επίσης, και το Γ’ Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας για την απόκτηση βραβείου στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό U4Energy.

Ανάμεσα στους μαθητές που βραβεύτηκαν ήταν και η κ. Ανδρούλα Πίρτα, η οποία κατάφερε να ολοκληρώσει με άριστα τη φοίτησή της στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κοκκινοχωρίων.

Βραβεύτηκαν, επίσης για την πολυετή συνεισφορά τους εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κατάγονται ή διαμένουν μόνιμα στη Σωτήρα, όπως οι κ. Γεώργιος Γεωργίου, Παναγιώτης Σταύρου, Στέλιος Παυλικκάς, Ιωάννης Χατζηπέτρος, Κώστας και Κασσιανή Κωνσταντίνου, Ανδρέας Παπαμιχαήλ, Δέσποινα Ευσταθίου, Κυριάκος Κούτσια, Μαρία Δεληγιάννη αλλά και ο αείμνηστος Κώστας Δεληγιάννης.

Τέλος, ιδιαίτερη και πρωτότυπη στιγμή στην εκδήλωση αποτέλεσε η βράβευση ανθρώπων οι οποίοι κατάφεραν να φθάσουν μέχρι και τα ανώτερα σκαλοπάτια της μόρφωσης και να αποκτήσουν διδακτορικό τίτλο σπουδών και κατάγονται από τη Σωτήρα, όπως ο Δρ. Κωσταντίνος Παπαδόπουλος για την απόκτηση διδακτορικού στην Κλινική Ψυχολογία, ο Δρ. Κυριάκος Γεωργίου για την απόκτηση διδακτορικού τίτλου στην Κτηνιατρική (Παθολογία Πτηνών), ο Δρ. Κυριάκος Μελέτη για την απόκτηση διδακτορικού τίτλου στον τομέα της Κοινωνικής Ιστορίας και ο Δρ. Χριστόδουλος Χατζηχριστοδούλου για την απόκτηση διδακτορικού τίτλου στη Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή Αρχαιολογία.

a 7 Νέα Αμμοχώστου

a1 Νέα Αμμοχώστου

a3 1 Νέα Αμμοχώστου

a4 Νέα Αμμοχώστου

SotiraNews