Οι μαθητές της Τεχνικής Αυγόρου ανέβασαν θεατρική παράσταση στην Κρήτη (photos)

a3 7 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Τεχνική Σχολή Αυγόρου
a3 3 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Τεχνική Σχολή Αυγόρου

Οι μαθητές της Περιφερειακής Τεχνικής και Γεωργικής Σχολής Αμμοχώστου / Αυγόρου, με την μουσικοθεατρική ομάδα τους, ταξίδεψαν μέχρι το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στην καλλιτεχνική παράσταση με τίτλο “Κι έτσι θα μεγαλώνεις… με ποιήματα μικρό μου..” την Τετάρτη, στις 8 Μαρτίου.

Η Τεχνική Σχολή εκτός από τις ποικίλες δραστηριότητες της, παρουσίασε ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην μελοποιημένη ποίηση με πολλά ανθρωπιστικά και κοινωνικά μηνύματα.

a5 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Τεχνική Σχολή Αυγόρου

Εν ολίγοις στο σενάριο της παράστασης πρωταγωνιστεί η “Μοίρα” που γράφει και προδιαγράφει το πεπρωμένο ενός ανθρώπου από τη γέννηση μέχρι και τον θάνατο του.

Κατά την αφήγηση οι μαθητές τραγουδούν, απαγγέλλουν και ερμηνεύουν θεατρικά, αγαπημένα μελοποιημένα ποιήματα Ελλήνων και ξένων ποιητών, δείχνοντάς μας πώς η ποίηση μας συνοδεύει σε κάθε βήμα της ζωής μας.

Σε αυτή την παράσταση τα κείμενα γράφτηκαν από την Στεφανία Πάρπα και στην επιμέλεια της σκηνοθεσίας η Ευτυχία Γεωργίου.

a1 10 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Τεχνική Σχολή Αυγόρου

Οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν: Γιάννης Μιχαήλ, Γιώργος Παύλου, Νικόλας Θεοχαρίδης, Δημήτρης Πελεκάνος, Ανδρέας Λόντου, Ιζαμπέλλα Κούντουρου, Δέσπω Χαραλάμπους, Χριστίνα Μίσιη, Χριστιάνα Παπλωματά, Καλλής Κυριάκος Πατάκκου, Ματθαίος Ματθαίου και η μικρή Βασιλική Κώστα.

a4 4 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Τεχνική Σχολή Αυγόρου

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όλα τα έσοδα της παράστασης που πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Θέατρο Δάσους Άχνας στις 2 Μαρτίου πριν την αναχώρηση τους για Κρήτη, δόθηκαν στους άπορους μαθητές της Σχολής. Τα συνολικά έσοδα επίσης από την παράσταση στην Κρήτη δόθηκαν σε Ειδικό Σχολείο του Ηρακλείου.

Οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους, έδειξαν ότι η στροφή των νέων προς την ποίηση το θέατρο και τις τέχνες προοικονομούν έναν κόσμο καλύτερο και μια πνευματική ανάπτυξη χωρίς τον υποφαινόμενο ψεύτικο κόσμο που δημιουργήθηκε μέσα από την κακή χρήση των διαδικτυακών μέσων προβολής της εποχής μας.

a 118 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Τεχνική Σχολή Αυγόρου

Πηγή: activecy.com