Το “Plan B” του ΑΚΕΛ

a 1 Ειδήσεις
a 6479 Ειδήσεις
Επιδίωξη συνεργασιών με τα άλλα κόμματα

Το ΑΚΕΛ διερευνά κατά πόσον υπάρχει προσωπικότητα από τον ευρύτερο προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο που θα μπορούσε να στηρίξει στις προεδρικές εκλογές στη βάση της ξεκάθαρης πολιτικής βάσης, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού… 

Σε ερώτηση κατά πόσον το ΑΚΕΛ αναμένει τη συνάντηση της Παρασκευής που θα έχουν τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, είπε ότι ”εμείς δεν αναμένουμε τίποτε. Προχωρήσαμε στις εσωκομματικές συζητήσεις, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες του κόμματος, και στη βάση των δεδομένων όπως διαμορφώνονται θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Δεν αναμένουμε τίποτε. Προχωρούμε”.

Οπως είπε, η επιλογή του ΑΚΕΛ είναι εάν θα υπάρξουν συνεργασίες αυτές να βασίζονται σε μια ξεκάθαρη πολιτική βάση.

”Δεν συζητήσαμε ακόμη με άλλα πολιτικά κόμματα για να δούμε κατά πόσον υπάρχει η δυνατότητα να υπάρξει αυτή η ξεκάθαρη πολιτική βάση. Δεν έχουν θελήσει να συζητήσουν μαζί μας άλλα πολιτικά κόμματα”, είπε.

Κατέληξε λέγοντας ότι το ΑΚΕΛ βρίσκεται τώρα στο δεύτερο σενάριο, ”όπου διερευνούμε κατά πόσον υπάρχει προσωπικότητα από τον ευρύτερο προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο που θα μπορούσαμε να στηρίξουμε στη βάση της ξεκάθαρης πολιτικής βάσης και σειράς από διαδικαστικά ζητήματα που θα πρέπει να διευκρινιστούν”.