«Ποιοι σκότωσαν τον Θανάση;»

Άναψε φωτιές η έκθεση του Καθηγητή Φίλιππου Κουτσάφτη

360800FC 9A37 47A4 8211 BE4409A6B54C Ανδριάνα Νικολάου, Εκταφή οστών Θανάση Νικολάου, Θανάσης Νικολάου, ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Αντωνίου

Άναψε φωτιές η 10σέλιδη έκθεση που συντάχθηκε, από τον Καθηγητή Φίλιππο Κουτσάφτη, η οποία βρίσκει σημαντικές διαφορές μετά και την εκταφή που προηγήθηκε και συγκεκριμένα στις 29 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς όπως αναφέρει ο Καθηγητής, υπάρχουν κατάγματα τα οποία δεν καταγράφηκαν καν.

Ο Θάνατος του Θανάση, σύμφωνα με τον Καθηγητή, προήλθε μετά από στραγγαλισμό, αφού πρώτα ο άτυχος νέος δέχθηκε απίστευτη βία, με βαριά αντικείμενα, με τους δράστες να φέρεται να είναι πάνω  από ένας.

Πιο συγκεκριμένα ο Καθηγητής αποφάνθηκε ότι, μετά την εξέταση του υοειδές οστού στο αριστερό κέρας, με οστικό έλλειμμα 0, 3 εκατοστά, αποτελεί το χαρακτηριστικότερο εύρημα στραγγαλισμού.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση Θανάση, διορίστηκαν τρεις ποινικοί ανακριτές, οι οποίοι σήκωσαν μανίκια και έπιασαν δουλεία ως προς την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιοι τελικά σκότωσαν τον Θανάση; Και γιατί για 16 χρόνια έλεγαν σε αυτή την μάνα ότι πρόκειται για αυτοκτονία;