Α. Κυπριανού – προεκλογικό πυροτέχνημα το Ε.Τ.Α.

22d6461879361e9ff5173b528f4d715b XL

Για προχειρότητα επέκρινε την κυβέρνηση ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού όσον αφορά την εξαγγελία της αξιοποίησης του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης, τονίζοντας ότι η πρόταση είναι άνευ περιεχομένου.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κύριος Κυπριανού επεσήμανε ότι το ποσό που απαιτείται για να αποζημιωθούν μόνο οι κουρεμένοι καταθέτες είναι 9 δισεκατομμύρια ευρώ και με τους ρυθμούς της κυβέρνησης θα χρειαστούν 360 χρόνια.
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν και άλλες ομάδες που πρέπει να αποζημιωθούν, τονίζοντας ότι οι κουρεμένοι καταθέτες είναι μόνο μια μικρή μερίδα.
Ο κύριος Κυπριανού έκαμε λόγο για κοροϊδία και προεκλογικό πυροτέχνημα εκ μέρους των κυβερνώντων για να ξεγελαστεί, όπως είπε, ο κόσμος.
Όσον αφορά το νομοσχέδιο για την μετοχοποίηση της ΣΥΤΑ, ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι η θέση του ΑΚΕΛ δεν αλλάζει και πάλι θα πει όχι, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να διαφοροποιηθεί η σχετική νομοθεσία ώστε να παραχωρηθεί μεγαλύτερη ευελιξία στον οργανισμό, να μπορεί να παίρνει γρήγορα αποφάσεις, να εκσυγχρονίζεται και ν αλλάξει ο τρόπος διορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύνταξη: Ανδρούλα Γεωργιάδου

 

Πηγή: RIK News