Άμεσα θα διορίσει Υφυπουργό Μετανάστευσης ο Πρόεδρος

Στις 2 Μαΐου θα ταξιδέψει μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στον Λίβανο

Screenshot 2 13 ΛΙΒΑΝΟΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Την ικανοποίησή του για τη στήριξη αιτήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας από κράτη μέλη της ΕΕ σχετικά με την έναρξη της συζήτησης επαναχαρακτηρισμού περιοχών της Συρία ως ασφαλών εξέφρασε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος σε εκδήλωση του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Ερωτηθείς πότε θα προχωρήσει σε διορισμό Υφυπουργού Μετανάστευσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε «άμεσα».

Σε ερώτηση για τα επόμενα βήματα στο μεταναστευτικό αναφορικά με τη Συρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ζήτησε επίσημα κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την έναρξη της συζήτησης «έτσι ώστε κάποιες περιοχές της Συρίας να χαρακτηριστούν ως ασφαλείς περιοχές, στη βάση δεδομένων ότι είναι ασφαλείς περιοχές και γνωρίζουμε ότι συγκεκριμένες περιοχές είναι».

Εξέφρασε επίσης «την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι συγκεκριμένος αριθμός κρατών μελών στήριξε τη δική μας θέση», σημειώνοντας επίσης ότι δεν υπήρξε αντίδραση ή αρνητική τοποθέτηση στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπενθύμισε ακόμη ότι στις 2 Μαΐου θα ταξιδέψει μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στον Λίβανο, που «ήταν μια πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Πρόκειται, όπως είπε, για ακόμα μια εξέλιξη στο πλαίσιο της ολιστικής μας προσέγγισης «για να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα, και είναι κάτι που μας προβληματίζει σε μεγάλο βαθμό».