Μιλώντας στο ΤΡΙΤΟ, ο κύριος Φαίδωνος είπε ότι ο κύριος Κωλέτας ήταν ο άνθρωπος κλειδί κατά την κρίσιμη περίοδο σύναψης των συμβάσεων με τις εταιρείες και μεθόδευσε με επιχειρηματίες τόσο το κόστος λειτουργίας ανά χιλιόμετρο, όσο και το περιεχόμενο των συμβάσεων.
Ο κύριος Φαίδωνος είπε ότι όταν άρχισαν τη λειτουργία τους οι δημόσιες συγκοινωνίες, στοίχιζαν στο κράτος 90 εκατομμύρια ευρώ και, ύστερα από συζητήσεις και διαπραγματεύσεις το κόστος έπεσε στα 55 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Παρά ταύτα, σημείωσε, το σύστημα παραμένει κερδοφόρο.
Κάποιοι, ανέφερε, έκαναν περιουσίες στη ράχη του κράτους. Το σύστημα, πρόσθεσε, είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να βολεύει συγκεκριμένους επιχειρηματίες, οι οποίοι κάνουν υπερκέρδη.
Ο Δήμαρχος Πάφου είπε, επίσης, ότι, όταν είχαν συναφθεί οι συμφωνίες με τις εταιρείες, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, τότε εργαζόμενος στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, είχε εκφράσει και δημόσια τη διαφωνία του ενώπιον της Βουλής.
ΚΩΛΕΤΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Σωτήρης Κωλέτας, σε δήλωση στο ΡΙΚ, ανέφερε ότι για τις κατηγορίες, που διατύπωσε ο Δήμαρχος Πάφου, έγιναν έρευνες από την Αστυνομία, το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων και την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας και αθωώθηκε πανηγυρικά.
Ο,τιδήποτε περισσότερο, πρόσθεσε, είναι εκ του περισσού.
Ο κύριος Κωλέττας κατέληξε τονίζοντας ότι επιφυλάσσει τα νομικά του δικαιώματα.
Γ.Δ. Υπ. Συγκοινωνιών
Το Υπουργείο Συγκοινωνιών κατέβαλλε μέχρι χθες το απόγευμα προσπάθειες αποτροπής της απεργίας στην Πάφο, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Αλέκος Μιχαηλίδης.
Μιλώντας επίσης στο ΤΡΙΤΟ, ο κύριος Μιχαηλίδης είπε ότι το Υπουργείο εισηγήθηκε να καταβάλει το ποσό των εκατόν εξήντα οκτώ χιλιάδων ευρώ στην εταιρεία, με τις 118 να καταβάλλονται αμέσως, ενώ οι υπόλοιπες πενήντα την ερχόμενη εβδομάδα, αφού εγκριθούν από την επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων.
Η εταιρεία, πρόσθεσε, απέρριψε την πρόταση του Υπουργείου Συγκοινωνιών και προχώρησε στη σημερινή απεργία.
Ο κύριος Μιχαηλίδης σημείωσε ότι οι συμβάσεις με τις εταιρείες των δημόσιων συγκοινωνιών είναι προβληματικές, προσθέτοντας ότι αυτές θα είναι σε ισχύ μέχρι το 2020.
Ανάμεσα στα προβλήματα που εντοπίζονται στις συμβάσεις, είπε, είναι το κόστος καυσίμου ανά χιλιόμετρο, το εύλογο κέρδος και η καταβολή των μισθών στους εργαζομένους.
Σύνταξη: Ρόνα Μιχαηλίδου