«Έφυγε» από την ζωή ο πρώην Υπ. Εμπορίου, Στέλιος Κοιλιάρης

«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην Υπουργός Εμπορίου, Στέλιος Κοιλιαρής σε ηλικία 72 ετών

190A2E8C 68FF 420F 98C5 C11D587394F6

«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην Υπουργός Εμπορίου, Στέλιος Κοιλιαρής σε ηλικία 72 ετών.

Με ανάρτηση του ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Κάρογιαν,  αποχαιρέτησε το πρώην Υπουργό Εμπορίου λέγοντας ότι «Αγαπημένε μου Στέλιο, μεγάλο το πολιτικό κενό που αφήνεις πίσω σου. Υπηρέτησες τη χώρα με αξιοθαύμαστη συνέπεια, ήθος και εντιμότητα. Υπήρξες από τα βασικά και ιδρυτικά στελέχη της Παράταξης μας και στενός μου συνεργάτης στα θέματα της οικονομίας σε πολύ δύσκολες περιόδους. Πάνω από όλα υπήρξες πραγματικός και ειλικρινής φίλος.Θα σε θυμόμαστε και θα σε μνημονεύουμε. Συλλυπητήρια στην οικογένεια σου. Καλό σου ταξίδι.»

Λίγα λόγια για τη ζωή του Στέλιου Κοιλιαρή

Ο Στέλιος Κοιλιάρης γεννήθηκε το 1951στη Λευκωσία. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ και κατέχει τα διπλώματα Μ.Α. και Ph.D..

Για περίπου 10 χρόνια εργάστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών. Παραιτήθηκε το 1989 για να εργαστεί ως οικονομικό διευθυντής στον ιδιωτικό τομέα. Πριν αναλάβει καθήκοντα υπουργού ήταν γενικός διευθυντής οικονομικών και διοίκησης στο συγκρότημα εταιρειών Λούης.

Στις 28 Φεβρουαρίου 1993 διορίστηκε Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας στην Κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη 1993. Το 1994, κατά τη διάρκεια της θητείας του, το υπουργείο μετονομάστηκε σε Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και ο Στέλιος Κοιλιάρης ανέλαβε Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Αποχώρησε από τη θέση του στις 27 Απριλίου 1995 για να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα.

Επιπρόσθετα, διετέλεσε πρόεδρος ή μέλος διοικητικών συμβουλίων ημικρατικών οργανισμών, δημοσίων και ιδιωτικών εταιρειών, καθώς και κοινοπραξιών με ξένες εταιρείες στο εξωτερικό. Κατά καιρούς διετέλεσε πρόεδρος ή μέλος επιτροπών που ασχολήθηκαν με διάφορα σοβαρά θέματα οικονομικής πολιτικής. Διετέλεσε επίσης γραμματέας της Συμβουλευτικής Οικονομικής Επιτροπής και του Ανωτάτου Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.