Ελπίδα Ολγκίν οι ηγέτες να «ακούσουν τους πολίτες» – Επανέλαβε τον εαυτό του ο Τατάρ

Την ελπίδα ότι οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων στην Κύπρο θα μπορέσουν «να ακούσουν τους πολίτες» εξέφρασε η Προσωπική Απεσταλμένη

Screenshot 7 3 Ολγκίν, πολίτες

Την ελπίδα ότι οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων στην Κύπρο θα μπορέσουν «να ακούσουν τους πολίτες» εξέφρασε η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ έπειτα από τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη το μεσημέρι, στα κατεχόμενα, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, κατά τη διάρκεια της οποίας τον ενημέρωσε, όπως είπε, για τη διεθνή υποστήριξη σε μια διαρκή λύση του Κυπριακού και για την επιθυμία της κοινωνίας των πολιτών προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Τατάρ, η κ. Ολγκίν ανέφερε ότι είχαν «μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση».

Ο κ. Τατάρ «επανέλαβε τη θέση του. Του είπα για τα ταξίδια μου σε ορισμένες χώρες και ότι η διεθνής κοινότητα υποστηρίζει μια διαρκή λύση στην Κύπρο, κάτι που θεωρώ είναι σημαντικό και τώρα η ευθύνη είναι των ηγετών», επεσήμανε.

Σημείωσε ότι τους τελευταίους μήνες έχει ακούσει «την κοινωνία των πολιτών, τον ιδιωτικό τομέα, τους νέους ανθρώπους».

«Συναντήθηκα με πάρα πολλούς ανθρώπους και όλοι, σε ολόκληρο το νησί, επιθυμούν να προχωρήσουν προς τα μπρος», πρόσθεσε.

Οπότε, είπε, «είναι ευθύνη των ηγετών να κάνουν κάτι, και ελπίζω ότι θα μπορέσουν να ακούσουν τους πολίτες».

Πηγή: ΚΥΠΕ