Ενστάσεις από Αριστείδου για τους 5 υποψηφίους – απορρίφθηκαν όλες

3237fd6336d5e266b8895ab31fc1b123 XL

Πέντε ενστάσεις για τις υποψηφιότητες των πέντε υποψηφίων, Νίκου Αναστασιάδη, Νικόλα Παπαδόπουλο, Σταύρο Μαλά, Γιώργο Λιλλήκα και Χρίστο Χρίστου, κατατέθηκαν από τον επίσης υπηψήφιο Χάρη Αριστείδου.

Οι ενστάσεις εξετάστηκαν και απορρίφθηκαν οι λόγοι για όλες, σύμφωνα με δήλωση του Βοηθού Εφόρου Εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Δημητρίου.
Η προθεσμία υποβολής ενστάσεων έληξε στις 18.00 την Παρασκευή.
Αύριο Σάββατο στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της Υπηρεσίας Εκλογών με τους αντιπροσώπους των υποψηφίων για καταρτισμό του ψηφοδελτίου.
Ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι αναμένεται να ξεκαθαρίσει πριν τα Θεοφάνεια, (6 Ιανουαρίου) ο αριθμός των εκλογικών κέντρων που θα λειτουργήσουν, προσθέτοντας ότι θα κυμανθούν περί τα 1.100 στο εσωτερικό και γύρω στα 38 στο εξωτερικό.
Κληθείς να διευκρινίσει εάν οι κατάδικοι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ο κ. Δημητρίου είπε πως δεν γνωρίζει να υπάρχει απόφαση Δικαστηρίου, που να αποστερεί το εκλογικό δικαίωμα από κατάδικο. Υπενθύμισε ότι θα υπάρξει εκλογικό κέντρο στις φυλακές και ότι ο αριθμός των καλπών θα διευκρινιστεί αργότερα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

 

Πηγή: RIK News