Πολιτικη

Επ. Αμμοχώστου: Οι υποψήφιοι των δημοτικών εκλογών και οι μάχες των κομμάτων

Στη μάχη αναμένεται να ριχτούν οι υποψήφιοι των δημοτικών εκλογών την 9η του ερχόμενου Ιουνίου για μία θέση στα αξιώματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μετά την πρόσφατη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και μετά και τον χάρτη όπως έχει διαμορφωθεί, οι κομματικές μηχανές έχουν πάρει φωτιά για την στήριξη και ανάδειξη των δικών τους υποψηφίων ώστε να προσθέσουν μία ενδεχόμενη νίκη στην κομματική τους τροπαιοθήκη. Παρ’ όλα αυτά η περίπτωση των τοπικών εκλογών έχεις τις δικές τις ιδιαιτερότητες, καθώς παραδοσιακά τα κόμματα φαίνεται να μην στέκονται ικανά να καθορίσουν πλήρως το αποτέλεσμα, κυρίως λόγω του τοπικιστικού χαρακτήρα και της προσωπικότητας των υποψηφίων. Στο παρόν, μάλιστα, στάδιο όπου τα τελευταία χρόνια φαίνεται να καταγράφεται μία εμφανής απαξίωση των πολιτών προς τους κομματικούς μηχανισμούς, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.

Διαβάστε επίσης: Δημοτικές Εκλογές: Τελικά ποιες είναι οι αρμοδιότητες του “Περιφερειάρχη“;

Η Προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου

Ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου είναι ένας νέος θεσμός που έχει διαμορφωθεί μετά τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα έχει ως αρμοδιότητα την έκδοση αδειών οικοδομής και πολεοδομικών αδειών, τη διαχείριση των σκυβάλων, το αποχετευτικό σύστημα και την υδατοπρομήθεια. Υποψήφιοι είναι ο Γιάννης Καρούσος, τέως Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και τέως Δήμαρχος Αγίας Νάπας ο οποίος στηρίζεται από ΔΗΣΥ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, ο Άντρος Κτωρίδης, τέως Έπαρχος Αμμοχώστου ο οποίος στηρίζεται από το ΑΚΕΛ και ο νυν δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης. Σημειώνεται ότι το ΔΗΚΟ κάλεσε τα μέλη του να ψηφίσουν κατά βούληση για τη θέση του Προέδρου του ΕΟΑ Αμμοχώστου.

Ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας

Στον Δήμο Παραλιμνίου – Δερύνειας ο οποίος συμπεριλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα Παραλιμνίου, Δερύνειας, Φρενάρους και Αχερίτου γίνεται συνωστισμός για τη θέση από πέντε προσωπικότητες οι οποίες προέρχονται από τον χώρο της δεξιάς ή της κεντροδεξιάς. Υποψήφιοι είναι ο Παθολόγος – Ενδοκρινολόγος Δρ Μιχάλης Ζουβάνης ο οποίος στηρίζεται από ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, ο μαθηματικός – φαρμακοποιός και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Παραλιμνίου Παναγιώτης Κύζας, ο πρώην Αντιδήμαρχος Παραλιμνίου και πρώην Αντιπρόεδρος της ΑΗΚ, Γιώργος Νικολέττος ο οποίος στηρίζεται από ΔΗΣΥ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, ο δημοτικός σύμβουλος Δερύνειας και επιχειρηματίας Λούκας Πολυκάρπου και ο διευθυντής της μαρίνας Αγίας Νάπας, Ειδικός Σύμβουλος (αμισθί) του Υπουργού Εξωτερικών για εφαρμογή του Σχεδίου “Αμάλθεια”, Υποναύαρχος εν Αποστρατεία, Κώστας Φυτιρής.

Ο Δήμος Αγίας Νάπας

Στον Δήμο Αγίας Νάπας ο οποίος θα περιλάμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα Αγίας Νάπας, Σωτήρας, Λιοπετρίου, Αυγόρου και Άχνας υποψήφιοι θα είναι ο νυν δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρήστος Ζανέττος με καταγωγή την Αγία Νάπα ο οποίος στηρίζεται από ΔΗΣΥ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, ο λογιστής και νυν μέλος του δημοτικού συμβουλίου Σωτήρας με καταγωγή τη Σωτήρα, Μαρτής Μαρτή ο οποίος στηρίζεται από ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, ο εκπαιδευτικός Νεόφυτος Μιχαήλ και ο επιχειρηματίας με καταγωγή το Λιοπέτρι Κυριάκος Τσιακκούρμας.

Ο Δήμος Αμμοχώστου

Το δικό του ενδιαφέρον έχει και ο κατεχόμενος Δήμος Αμμοχώστου στον οποίο υπάρχει μία πολυσυλλεκτικτότητα όσον αφορά την στήριξη των κομμάτων. Υποψήφιοι θα είναι ο νυν δημοτικός σύμβουλος Αμμοχώστου Ανδρέας Βραχίμης ο οποίος στηρίζεται από ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, ο νυν δήμαρχος της πόλης Σίμος Ιωάννου ο οποίος στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, η Κλαίρη Χατζηκακού η οποία στηρίζεται από το Volt Cyprus, ο βουλευτής Αμμοχώστου του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης τον οποίο στηρίζει το κόμμα του και ο Βασίλειος Μαύρου τον οποίο στηρίζει η ΕΔΕΚ.

Famagusta.News

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024