Επ.Προσφύγων: Υποτροφίες σε παιδιά εκτοπισμένων-εγκλωβισμένων-αγνοουμένων

Υποτροφίες σε παιδιά εκτοπισμένων-εγκλωβισμένων-αγνοουμένων από κολέγιο

b b b vouli kypros παιδιά εκτοπισμένων, ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Υποτροφίες σε παιδιά εκτοπισμένων, εγκλωβισμένων, αγνοουμένων ή παθόντων του 1974 προσφέρει το CDA College, η διεύθυνση του οποίου είχε συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων το πρωί της Τρίτης. Την κίνηση του κολεγίου χαιρέτισε η Επιτροπή Προσφύγων, καλώντας και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα να πράξουν το ίδιο.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων και Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Νίκος Κέττηρος, είπε ότι το CDA College ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για την πρόθεσή του να προσφέρει υποτροφίες που αφορούν σε όλα τα αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών του (πτυχία και μεταπτυχιακά προγράμματα) σε φοιτητές εκτοπισθέντες ή προερχόμενους από οικογένειες εγκλωβισμένων, αγνοουμένων ή παθόντων του 1974.

Ο κ. Κέττηρος έκανε λόγο για «ευπρόσδεκτη κίνηση», καλώντας και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα να έρθουν και αυτά στην Επιτροπή και να δώσουν υποτροφίες σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Όπως είπε, «είναι μια προσπάθεια που ίσως την κυνηγήσουμε, εφόσον το κράτος καθυστερεί να ανταποκριθεί σε κάποια πράγματα».

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η Επιτροπή Προσφύγων και η Βουλή δεν θα έχουν ανάμιξη στη χορήγηση των υποτροφιών, «γιατί αυτό δεν αποτελεί θέμα πελατειακής σχέσης». Προσέθεσε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποτείνονται στο ίδιο το κολέγιο.

Από την πλευρά της, η Βουλεύτρια του ΔΗΣΥ, Ρίτα Σούπερμαν, έκανε λόγο για μια «εξαιρετική πρωτοβουλία», η οποία «αξίζει τα συγχαρητήρια όλων μας και μάς θυμίζει ότι, πενήντα χρόνια μετά, υπάρχει η ανάγκη της εκπαίδευσης των παιδιών των αγνοουμένων, εγκλωβισμένων, αιχμαλώτων πολέμου, εκτοπισμένων και παθόντων του 1974.

Ακόμη, εξέφρασε ότι το παράδειγμα του εν λόγω κολεγίου θα ακολουθηθεί και από άλλους.

Η Διευθύντρια του CDA College, Καρολίνα Κυπριανού, ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής Προσφύγων για τη συνάντηση, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης, το κολέγιο αποφάσισε να προσφέρει υποτροφίες για να στηρίξει αυτές τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, δίνοντας υποτροφίες «σε όσους το ζητήσουν», με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την τουρκική κατοχή.

Εκφράζοντας τη βούληση του κολεγίου να στηρίξει το έργο της Επιτροπής Προσφύγων, η κ. Κυπριανού τόνισε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό οι νέοι άνθρωποι να μορφώνονται και να επιστρέφουν ωφέλιμοι στην κοινωνία».

Καταληκτικά, ανέφερε ότι οι υποτροφίες ισχύουν για όλα τα έτη σπουδών.

Πηγή: ΚΥΠΕ